Acasă Evenimente culturale Career Fest – 2024 la Facultatea de Litere a Universității din București...

Career Fest – 2024 la Facultatea de Litere a Universității din București (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului)

428
0

Career Fest este un proiect organizat anual, reprezentând un eveniment în cadrul căruia vorbitorii de limbi străine pot intra în contact cu reprezentanții firmelor sau ambasadelor/centrelor culturale participante. Aceștia vor oferi atât informații legate de ofertele de joburi pe care le pun la dispoziția celor interesați, cât și o scurtă prezentare mediului de lucru. În acest mod, participanții vor putea consulta mai multe opțiuni și vor putea alege un job adaptat nevoilor, abilităților și aspirațiilor lor. Alegerea unui loc de muncă este mult mai ușoară atunci când ai acces la o îndrumare profesională. De aceea, Career Fest este locul perfect pentru a cunoaște oameni care vă pot inspira să vă construiți o carieră de succes, împărtășindu-vă experiențele lor profesionale din cadrul companiei la care lucrează.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București are plăcerea de a anunța organizarea celei de-a zecea ediții a evenimentului Career Fest, care se va desfășura în perioada 18-20 martie 2024, în Holul de Marmură al Facultății de Litere, situată pe strada Edgar Quinet, nr. 5-7. Inițiat cu scopul de a oferi studenților informații valoroase despre piața muncii și de a-i ajuta să-și găsească direcția profesională, Career Fest continuă tradiția de a fi un punct de întâlnire între  viitorii absolvenți și reprezentanții companiilor de top. Ediția de anul acesta promite să fie una memorabilă, având tematica „Extend the Future”, o invitație de a explora oportunitățile profesionale diverse și de a lua decizii informate pentru cariera viitoare.

În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia de a interacționa direct cu angajatorii, de a participa la workshopuri și de a afla mai multe despre procesul de recrutare, scrierea CV-ului și dezvoltarea abilităților profesionale. Astfel, Career Fest reprezintă o oportunitate ideală pentru studenți de a se conecta cu lumea profesională și de a-și deschide noi orizonturi în carieră. Feedbackul primit de la participanții și coordonatorii edițiilor anterioare subliniază importanța și impactul pozitiv al proiectului: „Proiectul Career Fest este unul de amploare, care are scopul de a ajuta studenții ce doresc să se angajeze la una dintre companiile partenere. Anul trecut, din poziția de coordonator, am putut observa impactul pozitiv pe care acest eveniment îl are. Datorită interesului prezentat de companii, mulți studenți s-au angajat și au trecut de teama de a scrie un CV, de a finaliza un proces de recrutare, dar și de a se autodepăși. Îndemn toți studenții interesați să participe și să interacționeze cu partenerii noștri, deoarece reprezintă ocazia perfectă de a începe un parcurs frumos, cu experiențe plăcute pe piața muncii.” (Miruna Flipache, Coordonator ediția 2023)

„Career Fest este proiectul extern marca ASLS de cea mai mare amploare, care îndeplinește un rol crucial în ceea ce privește stabilirea legăturilor dintre viitorii absolvenți și angajatori. Cu această ocazie, studenții vor avea oportunitatea de a analiza piața muncii și poate chiar de a se integra în aceasta, ca urmare a discuțiilor libere cu reprezentanții angajatorilor de top. Ca în fiecare an, putem garanta atât prezența unor companii de anvergură, cât și existența unor workshopuri din partea acestora, în cadrul cărora participanții vor primi informații și inside-uri prețioase. Surprizele vor fi și acestea nelipsite, motiv pentru care vă încurajăm să urmăriți îndeaproape pagina de Facebook dedicată proiectului.” (Diana Buluc, Coordonator ediția 2024)

„Anul 2023 a fost anul în care putem spune cu adevărat că ne-am întors din pandemie. Am reușit să revenim fizic cu proiectele noastre, printre care și cu Career Fest. Acesta este unul dintre proiectele mari cu care ne mândrim, deoarece reușim să facem contactul dintre studenți și companiile de pe piața muncii. Târgul este șansa perfectă de a afla ce oportunități există pentru studenții de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Aceștia pot vorbi direct cu reprezentanții companiilor, care le vor povesti despre ce se întâmplă în spatele cortinei. Încurajez pe toată lumea să meargă la târg, deoarece acesta este locul unde studenții pot descoperi locul de muncă perfect sau chiar să depună un CV și să fie sunat ulterior pentru un potențial job.” (Andra Iosif, Coordonator ediția 2023)

Vă așteptăm alături de partenerii noștri în număr cât mai mare la Ediția 2024 a „Career Fest”, unde fiecare dintre voi va putea găsi răspunsuri la întrebările legate de locul vostru în piața muncii. Pentru detalii suplimentare despre proiect, vă invităm să urmăriți pagina evenimentului.

Articole asociate

„Career Fest” – 2023 la Facultatea de Litere a Universității din București (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului)

Career Fest – 2022. „Work from where it works from you”, primul pas spre viitor al ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)

Notă. Areticole asociate ale partenerului nostru ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine) în Jurnalul Bucurestiului

Nota redacției

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 3 – Comentariul Autorului)

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

https://www.jurnalul-bucurestiului.ro/jaful-secolului-de-la-banca-societe-generale-din-nisa-o-conexiune-dintre-sac-serviciul-de-actiune-civica-gaulle-ist-si-celebra-organizatie-criminala-french-connexion/

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra