Acasă Pentru femei Florile și Ziua Internațională a Femeii (cu Florentina Csinta, manager general al...

Florile și Ziua Internațională a Femeii (cu Florentina Csinta, manager general al Jurnalului Bucureștiului)

465
0

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la nivel mondial în fiecare an pe data de 8 martie, este mai mult decât o simplă sărbătoare. Este un moment dedicat egalității, respectului și aprecierii femeilor de pretutindeni. Această sărbătoare, care pune în evidență situația dificilă a drepturilor femeilor din întreaga lume, are o tradiție lungă care datează de la începutul anilor 1900. Recunoscută de Națiunile Unite ca zi a realizărilor femeilor în toate aspectele vieții, de la social la economic, politic și cultural, Ziua Internațională a Femeii, este, de asemenea, ziua care evidențiază responsabilizarea femeilor și un apel pentru paritatea de gen. Ziua de 8 martie este oportunitatea de a sărbători femeile de pretutindeni, recunoscând contribuțiile lor semnificative și onorând reziliența și grația lor.

Ziua Internațională a Femeii are rădăcini adânci în lupta pentru drepturile femeilor și echitatea de gen. Datând din primele decenii ale secolului al XX-lea, această zi a evoluat pentru a deveni un simbol puternic al progresului și solidarității feminine. În timp, a devenit un prilej de a reflecta asupra realizărilor femeilor și de a aborda provocările cu care se confruntă în diverse domenii. Prima iterație a zilei a fost în februarie 1908, când 15.000 de femei care lucrau în confecții în New York City au luptat activ împotriva salariilor mici, a programului lung de lucru și a lipsei dreptului de vot. Pentru a comemora acest eveniment istoric, Partidul Socialist din America a declarat prima „Zi Națională a Femeii” pe 28 februarie 1909.

În anul 1911 în timpul Conferinței Internaționale a Femeilor Muncitoare, Clara Zetkin, avocată pentru drepturile femeilor a propus ideea unei Zile Internaționale a Femeii. Peste 100 de femei din 17 țări care au participat la conferință au aprobat propunerea în unanimitate, rezultând Ziua Internațională a Femeii pe care o recunoaștem astăzi. Acest eveniment istoric a fost comemorat pentru prima dată pe 19 martie în Danemarca, Germania, Elveția și Austria. Însă, abia în 1913, Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită oficial pe 8 martie. În 1917, femeile din Rusia au ales să protesteze sub sloganul „Pâine și pace” în ultima duminică din februarie (care a fost avansată pe 8 martie conform calendarului gregorian). Mișcarea lor a dus în cele din urmă la adoptarea dreptului de vot pentru femeile din Rusia. În 1975, Organizația Națiunilor Unite a început să comemoreze Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie. Florile sunt desigur asociate oficial cu acest eveniment important, iar pentru a putea alege buchetul perfect, specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország dezvăluie care sunt cele mai populare flori pentru Ziua Internațională a Femeii.

„A dărui flori de Ziua Internațională a Femeii a devenit o regulă nescrisă, transmisă însă din generație în generație. Pe 8 martie, în fiecare an, bărbații își exprimă sprijinul și aprecierea pentru fiecare femeie din viața lor. Fiecare continent și chiar țară, se diferențiază atunci când vine vorba de a oferi flori în Ziua Internațională a Femeii. Mimoza se remarcă că fiind alegerea perfectă pentru italieni. Pe 8 martie 1946, membrii partidului politic Uniunea Italiană a Femeilor au ales mimoza ca simbol al acestei sărbători, deoarece reprezintă puterea, sensibilitatea și sensibilitatea. De asemenea, culoarea galbenă a florilor de mimoză simbolizează adesea veselia. Până în prezent, tradiția de a oferi un buchet de flori de mimoză femeilor de toate vârstele este practicată nu doar în Italia, ci și în alte părți ale lumii. Această floare delicată, cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și mirosul subtil, este un simbol al feminității și al primăverii iminente. Mimoza exprimă înțelegerea și recunoașterea rolului esențial pe care femeile îl au în viețile noastre. În alte țări, cum ar fi America, trandafirii au o semnificație specială și fac parte din istoria acestei sărbători, probabil și pentru că reprezintă floarea națională a țării. În Europa de est, de exemplu, printre florile preferate se numără narcisele, lalelele, zambilele și ghioceii.” Deși floarea de mimoză este cea mai recunoscută, alte flori joacă un rol esențial în reușita acestei sărbători. Iată câteva dintre cele mai apreciate flori pentru Ziua Internațională a Femeii și simbolistica lor.

Trandafirii nu sunt potriviți doar pentru Ziua Îndrăgostiților, ci reprezintă o alegere delicată și de Ziua Internațională a Femeii. Un buchet de trandafiri roșii este o modalitate sigură de a exprima dragostea pură, afecțiunea și pasiunea. Trandafirii roz transmit romantism, în timp ce trandafirii albi simbolizează puritatea. Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei și sunt dăruiți în mod obișnuit prietenelor și colegilor de muncă. La fel ca trandafirii, lalelele sunt o alegere excelentă pentru Ziua Internațională a Femeii. Această floare populară de primăvară prin culorile sale atractive și formele elegante, fac din sărbătoare una cu adevărat specială. Cu parfumul lor unic și opțiunile variate de culori, lalelele sunt florile cu care niciodată nu veti da greș. În unele țări, lalelele roșii reprezintă o declarație de dragoste, în timp ce lalelele galbene semnifică dragoste la prima vedere. Denumiți deseori regina florilor, bujorii, flori originare din China, vin într-o mulțime de culori precum roșu, alb, roz. Ele simbolizează dragostea, norocul, compasiunea și prosperitatea.

Cele mai faimoase 4 tipuri de trandafiri (cu Florentina Csinta – general manager Jurnalul Bucureștiului)

Top 5 cei mai frumoși „trandafiri de grădină” ai anului 2023 (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Specii de bujori. Top 4 soiuri de bujori celebri pe care merită să îi ai în gradină (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

 

Crinii sunt un simbol al maternității, pasiunii și frumuseții, ceea ce îi face o alegere fantastică pentru Ziua Internațională a Femeii. Amestecate adresa cu trandafiri în buchete, reprezintă echilibrul perfect între romantism și frumusețe. Crinii de culori diferite au semnificații diferite. Crinii albi, de exemplu, semnifică inocența și puritatea. Pe de altă parte, un amestec colorat de crini exprimă adesea bucurie și fericire. Gerberele simbolizează puritatea, inocența și frumusețea. Cu o gamă magnifică de culori, un buchet asortat din aceste flori ar lumina, fără îndoială, ziua oricui. Ziua Internațională a Femeii este o ziua în care ne arătam aprecierea față de femeile pe care le prețuim cel mai mult. Pe lângă trandafiri, una dintre cele mai populare flori este garoafa. Cunoscute sub numele de „flori divine”, garoafele simbolizează prietenia și respectul, iar garoafele roșii, în special, sunt o expresie a iubirii pure. În această zi în care celebrăm femeia, fiecare floare oferită aduce cu ea un omagiu adânc pentru tot ce înseamnă frumusețe, forță și înțelepciune. O zi plină de bucurie, recunoaștere și iubire pentru femeile remarcabile din viața fiecăruia dintre noi.

Cele mai populare flori de Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day (cu Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Notă. Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe site-ul Famous Roses Magyarország. Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Artocol asociat

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

Nota redacției

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra