Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe
Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose! Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: a) Democracy cannot exist without opposition, b) Elected representatives are our representatives and not our masters, c) Criticism fosters progress, d) Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.
Povești de succes și strategii de dezvoltare în afaceri: Antreprenorii învață cum să transforme provocările în oportunități Educația antreprenorială este esențială pentru succesul oricărei companii, iar Fundația European Business Leaders (EBL) sprijină oamenii de afaceri prin evenimente menite să stimuleze inovația. Recent, zeci de antreprenori au participat la un workshop axat pe educația fiscală, care a oferit nu doar cunoștințe solide în domeniu, ci și oportunități valoroase de networking. Evenimentul „Povești de groază cu ANAF și cum să le eviți” a îmbinat sfaturile practice și strategiile pentru dezvoltarea afacerilor cu momentele artistice inspirate de atmosfera misterioasă de Halloween, oferind participanților o experiență memorabilă. Corneliu Băjenaru: „Amnistia este o anomalie economică, o palmă dată contribuabililor onești”
La workshop-ul pe tema fiscalității, susținut de consultantul fiscal Corneliu Băjenaru, antreprenorii au învățat cum să evite amenzile și penalitățile, să nu lase „fantomele fiscale” să le umbrească afacerile. Corneliu Băjenaru a subliniat și diferențele între optimizarea fiscală și evaziunea fiscală, recomandând participanților să fie atenți la soluțiile pe care le utilizează pentru minimizarea taxelor și impozitelor. De pildă, înregistrarea fictivă în e-Factura, utilizarea de sedii fictive sau nedeclarate pentru a evita controalele, neînregistrarea veniturilor în evidențele contabile și raportarea de cheltuieli fictive sunt exemple clare de evaziune fiscală. În plus, liderii în afaceri au aflat totul despre amnistia fiscală din această lună, care se aplică atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. „Amnistia este o anomalie economică, o palmă dată contribuabililor onești, care plătesc taxe reale și la timp. Asta, chiar dacă de această dată, spre deosebire de amnistiile precedente, a fost acordată și o bonificație acestora din urmă. Este mult mai bine să existe mecanisme eficiente de colectare a veniturilor la Bugetul de Stat decât să se acorde astfel de facilități”, a precizat Corneliu Băjenaru, omul din spatele brandului The Taxfather. Costin Dendea, EBL: „Suntem aici pentru a oferi resurse și sprijin concret, astfel încât ideile să prindă viață și afacerile să prospere”
La eveniment, au participat atât tineri la început de drum în business, cât și persoane cu circa 30 de ani de experiență în afaceri. „La European Business Leaders, nu organizăm doar evenimente, ci creăm o comunitate în care antreprenorii își pot transforma visurile în realitate. Fiecare întâlnire devine o forță motivațională, oferind nu doar oportunități de învățare și inspirație, ci și conexiuni strategice care pot schimba radical parcursul afacerilor. Suntem aici pentru a oferi resurse și sprijin concret, astfel încât ideile să prindă viață și afacerile să prospere. Succesul nostru nu se măsoară doar în cifre, ci și în impactul pe care îl avem asupra comunității și a viitorului pe care îl construim împreună”, a declarat Costin Dendea, secretarul general al EBL.
Oana Belu: „Îi încurajez pe tinerii cu o pregătire solidă și potențial în business să-și ia soarta în mâini și să devină antreprenori”. Pentru Șerban Mihnea-Andrei, avocat și profesor de Științe Juridice, unul dintre evenimentele organizate de EBL, în urmă cu aproape doi ani, a reprezentat experiența care i-a redefinit complet cariera și a transformat-o într-o poveste de succes. „A fost un moment foarte bun de networking, în care am schimbat impresii și mi-am dat seama că nu-mi doresc să fiu parte dintr-un business, ci să conduc businessul respectiv”, a declarat el. Astfel, inspirat de antreprenorii pe care i-a întâlnit la acel eveniment, Șerban Mihnea-Andrei, absolvent de Drept, a renunțat la cariera din marketing și a ales să îmbrățișeze o profesie liberală: cea de avocat. Antreprenorii din EBL beneficiază de suportul constant al oamenilor de afaceri cu mai multă experiență, care îi ajută să-și amplifice succesul. „Sunt alături de EBL și îi încurajez pe tinerii cu o pregătire solidă și potențial în business să-și ia soarta în mâini și să devină antreprenori”, a declarat Oana Belu, coproprietar Domeniile Ostrov. Ea a adăugat că, în contextul oportunităților actuale, pot fi accesate fonduri destinate înființării de startup-uri, inclusiv pentru femeile antreprenor, prin care tinerele pot face primii pași spre propriul business.
Se apropie „Next Generation HR”!
La Halloween-ul antreprenorilor, organizat de EBL în colaborare cu hubul artistic Oasis Artists, participanții au strălucit în costume ingenioase, aducând farmec serii. Workshop-ul despre fiscalitate a fost urmat de un show de modă captivant, Scenography by Beatrice Lianda Design, și de ritmurile mixate de DJ Omoki, alături de interpretările artiștilor Alex Ștefănescu, Ana-Maria Pantaze, Alina Mirică și Teo Fiță, transformând seara într-un festival al talentului. În plus, expoziția de artă contemporană, semnată de Dodo, BaadCanvas și Bruks, a adăugat eleganță evenimentului.
Și asta nu e tot: evenimentele educative pentru antreprenori continuă în această lună. Pe 18 noiembrie 2024, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, antreprenorii sunt invitați la „Next Generation HR”, unde vor descoperi perspective valoroase asupra celor mai noi tendințe în domeniul resurselor umane. Înscrierile sunt deschise pe site-ul fundației. Nu ratați ocazia de a vă conecta cu liderii din industrie și de a descoperi soluții inovatoare pentru viitorul afacerilor!
Notă. Fundația European Business Leaders (EBL) este o organizație non-guvernamentală alcătuită din lideri de business dintr-o varietate de sectoare. Scopul lor este de a sprijini și a îmbogăți societatea românească printr-o triadă de direcții strategice: inițiativa antreprenorială, avansul educațional și eficiența în administrare. Inițiativele fundației sunt create ca entități independente, fiecare cu bugetul, echipa și strategia sa de finanțare. Acestea sunt lansate în cadrul întâlnirilor anuale ale fundației și au ca obiectiv aducerea de îmbunătățiri substanțiale și de durată în comunitatea românească. Până în momentul de față, un număr considerabil de persoane au fost implicate în aceste proiecte, cifra fiind substanțială. Fundația European Business Leaders este un partener de încredere pentru o Românie mai prosperă, mai educată și mai bine administrată. Contribuie la proiectele fundației ca voluntar, donator sau partener și fii parte din efortul de a modela un viitor mai luminos pentru România. În ultimii ani, European Business Leaders a redefinit standardele conferințelor de business din Europa, promovând inovația și excelența. Organizația lucrează cu profesioniști de top și facilitează schimbul de bune practici, contribuind la formarea unei rețele puternice de lideri care oferă soluții inovatoare pentru provocările actuale.
Articole asociate
Premisele antreprenoriatului ca un subiect „cool” al prezentului
Record de companii (firme) nou-înființate în 2023. Implementarea ideilor antreprenoriale online
Nota redacției. (Thomas Csinta-redactor șef și director al publicației)
- Cartea Oglinzilor-Thrillerul lui Eugen Ovidiu Chirovici (tradusă în 39 de limbi, publicată în 40 de țări și vândută în aproape 500.000 de exemplare), într-o singură zi, a fost vândută în Germania în 20.000 de exemplare după apariția lui în librării. De asemenea, romanul este bestseller în Olanda și Italia. Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte, este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în 38 de țări. Scriitorul Eugen-Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat „un fenomen editorial internațional”. (The Guardian). Până în momentul de față, drepturile de publicare au fost cumpărate în 38 de țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania iar criticii se întrec în elogii la adresa romanului. Cartea a fost senzația Târgului de la Frankfurt, în 2015 și a adus autorului în jur de 1,5 Mil$US. În martie 2024 a fost prezentat filmul Sleeping Dogs, în coproducție australo-americană, după romanul Cartea oglinzilor, în regia lui Adam Cooper și cu Russel Crowe în rolul principal. „Drepturile de difuzare în SUA au fost achiziționate de The Avenue/Paramount (…). Până în prezent, drepturile de difuzare în cinematografe au fost cumpărate în: România, SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Spania, Rusia, Turcia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel, Grecia, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, America latină, Australia, Noua Zeelandă”.
- Cartea „Ils ont volé ma vie” (Dany Leprince & Bernard Nicolas) în carte Thomas Csinta este citat pentru rezultatele anchetelor sale alături de cei mai mari jurnaliști de investigație francezi
- Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră,…
- Români francezi: Vladimir Cosma, Emil Cioran, Matei Vișniec, Tristan Tzara, Victor Brauner, Elvira Popescu, Gherasim Luca, Dinu Flămând, Vasile Șirli, Elena Văcărescu, Constantin Virgil Gheorghiu, Ion Vlad, Thomas Csinta, Paul Barbăneagră, Bogdan Stanoevici, Ariel Moscovici, Luminița Cochinescu, Alice Cocea, Roxana Eminescu, Irina Ionesco, Eli Lotar, Alexandre Revcolevschi, Radu Mihăileanu, Horia Surianu, Haim Brézis. Extras: Vladimir Cosma (n. 13 aprilie 1940, București) este un violonist, compozitor și dirijor francez, născut la București, România, într-o familie de muzicieni. Tatăl său, Teodor Cosma, este pianist și dirijor, mama sa, Carola, autor- compozitor, unchiul său, Edgar Cosma, compozitor și dirijor, iar una dintre bunici a fost pianistă, elevă a celebrului Ferrucio Busoni. După câștigarea primelor sale premii la Conservatorul Național de la București, Vladimir Cosma ajunge la Paris (unde emigrase unchiul Edgar), în 1963, unde își va continua studiile cu Nadia Boulanger și la Conservatorul Național din Paris. Pe lângă formația clasică, s-a simțit atras, de foarte tânăr, de muzica de jazz, muzica de film și toate formele muzicilor populare. Începând din 1964, a efectuat numeroase turnee în lume concertând ca violonist, dar, curând, se va consacra din ce în ce mai mult compoziției. Scrie diferite lucrări printre care: „Trois mouvements d’été” pentru orchestră simfonică, „Oblique” pentru violoncel și orchestră, muzică pentru scenă și balet („olpone” pentru Comedia Franceză, opera „Fantômas”, etc.). În 1968, Yves Robert îi încredințează prima muzică de film: „Alexandre le Bienheureux”. De atunci, Vladimir Cosma a compus mai mult de trei sute de partituri pentru filme de lung metraj sau serii TV. Cinematografia îi datorează numeroase succese în colaborare în special cu: Yves Robert, Gérard Oury, Francis Veber, Claude Pinoteau, Jean-Jacques Beineix, Claude Zidi, Ettore Scola, Pascal Thomas, Pierre Richard, Yves Boisset, André Cayat…