Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane Noi provocări pentru tinerii de pretutindeni. Noua ediție a conferinței speciale RePatriot...

Noi provocări pentru tinerii de pretutindeni. Noua ediție a conferinței speciale RePatriot „Vrancea Inima României” de la Focșani.

923
0

 

Anul acesta Repatriot provoacă elevii și studenții de pretutindeni cu un nou concurs de eseuri și prezentări–„Unirea de care avem nevoie acum”, care se desfășoară cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române din 24 Ianuarie 1859. Marți, pe 24 Ianuarie 2023, Repatriot-RBL vă invită la conferința specială RePatriot „Vrancea Inima României”, în cadrul căreia va avea loc și premierea celor 3 câștigători ai concursului RepatriotYouth. Evenimentul va începe la ora 11h00 la Colegiul Național Unirea din Focșani, unde se vor reuni membri ai comunității Repatriot-RBL, antreprenori și personalități din alte domenii, elevi, parteneri și invitați animați de dorința de a avea o Românie mai bună pentru noi și generațiile următoare. De la mic la mare, vă așteptăm cu drag alături în această zi de sărbătoare, fizic sau online – vom transmite live în pagina Repatriot. Între timp, vă rugăm să promovați concursul către tinerii de pretutindeni!

Un nou program educațional de management inspirat de programul Baldrige, acum și în România

Cu toții ne dorim să avem în România companii mai competitive, inovative și orientate spre excelență care să ajute țara noastră să fie mai bună, românii să nu mai emigreze din motive economice, un loc unde ei să revină cu drag. Preocupați de aceste gânduri și de găsirea unor soluții, în urma unor discuții aprofundate cu mai mulți antreprenori, manageri și experți, o echipă din Repatriot a ajuns la concluzia că un program de tip Baldrige ar putea ajuta foarte mult organizațiile românești. Un program de educație de management care să aplice aceste cunoștințe și instrumente în organizațiile din care fac parte ar fi o soluție pentru creșterea competitivității. Mai multe despre program și cum se aplică în organizații aici.

Excelență, emoție și bucurie au răsunat la Gala Studenților Originari din Republica Moldova

Aflată la a 10-a ediție, Gala Studenților Originari din Republica Moldova a adunat pe parcursul a 10 ani o întreagă platformă de studenți și tineri profesioniști ce se reîntâlnesc să povestească Acasă despre experiența lor internațională de studiu, să împărtășească povești și experiențe care îi apropie. Conectarea studenților basarabeni de valorile și cultura lor prin Gală produce deja rezultate impresionante. Emoția a fost simțită puternic pe întreg parcursul Galei, iar studenții premiați au transmis-o cât de mult au putut în timpul premierei. Dorim să-i felicităm încă o dată pe Ina Nimerenco–Președinte al Uniunii Studenților din România, Igor Cadelnic–Student masterand cu un stadiu Erasmus la Universitatea Liberă din Bruxelles și pe Cătălina Rotar–Studentă la Științe Aplicate (în biochimie și biotehnologie) în Olanda, pentru realizările formidabile de care dau dovadă. În urma jurizării dosarelor candidaților, cei 3 s-au remarcat prin muncă, voluntariat și rezultate academice de elită și pe care i-am nominalizat pentru premiul special RePatriot în cadrul Galei. Mai multe aici.

Biomentorhub-un ONG pentru tinerii cercetători români 

Biomentorhub se adresează cercetătorilor români de pretutindeni interesați să descopere oportunități profesionale sau de colaborare în România, oferindu-le contacte cu cercetători români cu experiență de cercetare în străinătate care s-au reîntors în țară. Organizația, dedicată mentoratului pentru tinerii cercetători, studenți și elevi români interesați să urmeze o carieră în cercetare (burse, conferințe, cursuri de specializare), popularizează cercetării științifice în rândul  acestora prin intermediul unor proiecte menite să stimuleze creativitatea și interesul pentru cercetare și inovare în bioștiințe și medicină. Mai multe aici.

Din Franța în România, cu un proiect de turism atipic

Am revenit în România pentru a ne îndeplini acest vis. Viaţa este prea scurtă ca să aştepţi momentul pensionării pentru a face lucrurile pe care ţi le doreşti.“, spune Ana Maria Duduleanu, co-fondatore „Albastru şi Origini”-un proiect de turism atipic, gândit mai degrabă ca un sat reinventat şi adaptat, decât ca o cazare clasică. Ana-Maria şi soţul său Leonida Duduleanu au un parcurs profesional fără nicio legătură cu zona turismului. Ea a lucrat în comunicare şi marketing, iar soţul său are propria agenţie de servicii de strategie, management şi web development, însă la un moment dat au hotărât ca în paralel cu joburile să se preocupe de lucrurile care îi pasionează. Mai multe aici.

Odata cu revenirea în România și deschiderea unei afaceri, instrumentele de promovare sunt foarte importante. Despre ce este optimizarea SEO și câteva trucuri esentiale pentru a-ti asigura rezultatele optime aici. Cu informații de bază și contacte utile pentru facilitatea procesului de reintegrare în România, Ghidul reîntoarcerii oferă detalii despre procedurile privind reînnoirea actelor de identitate și călătorie, înmatricularea autoturismelor, repatrierea bunurilor, informații despre drepturile sociale și asigurările medicale, precum și despre echivalarea și continuarea studiilor. Începând cu 2021, Romanian Business Leaders evaluează progresul economic al României pe 14 domenii, pe care antreprenorii le consideră importante pentru evoluția țării noastre. Aici ediția de anul acesta. Descoperă, deasemenea, aplicația Poliției de Frontieră și vezi în timp real situația de la graniță.

Românii aflaţi în străinătate pot efectua la un Consulat românesc o procură specială de delegare pentru obţinerea unei noi Cărţi de Identitate. Prin aplicația RePatriot suntem în permanență conectați la oportunitățile oferite de românii din toate colțurile lumii! Puteți descărca aplicația din Google Play sau App Store și să vă conectați astfel la oportunitățile, evenimentele și știrile românești din toate colțurile lumii! Mai multe pe Repatriot, Aplicație, pagină de Facebook RePatriot sau pe celelalte canale. Puteți susține mișcarea RePatriot prin donații-aici aveți contractul de sponsorizare sau linkul pentru PayPal. Puteți fi Voluntari sau Ambasadori RePatriot așteptam cu drag ideile și propunerile voastre (contact direct la office@repatriot.ro  sau la nimărul de telefon+40 727 661 713).

Articole asociate

Diaspora română, o (lumpen)diasporă aflată într-o profundă criză de identitate! (Corespondență din Franța – prof. dr. Thomas CSINTA)

Consultările interinstituționale și cu mediul asociativ ale DRP (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), în live, cu corespondentul nostru, jurnalistul Geo Scripcariu (Strategy Director al Jurnalului Bucureștiului)

„Inimile vorbesc românește”, un proiect dedicat românilor care au reușit peste hotare (cu sprijinul și finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni)

Nota redacției