- Tăierea tulpinilor la un unghi de 45 de grade
Primul pas pentru a prelungi durata de viață a florilor este să tăiați tulpinile. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac după ce au primit flori, este că uită să taie tulpinile. Folosiți o foarfeca de grădină și tăiați în unghi de aproximativ 45 de grade, de la unul până la doi centimetri. Tăierea tulpinilor pe diagonală permite ca apa împreună cu toți nutrienții să pătrundă în tulpină mai eficient și să ajungă la vârf. După tăierea inițială, asigurați-vă că repetați procesul o dată la câteva zile sau de fiecare dată când reîmprospătați vaza. De asemenea, este sugerat să alegeți un vas cu o deschidere largă, astfel încât tulpinile să nu fie înghesuite sau aglomerate. Nu uitați să puneți florile în apă, imediat după tăierea tulpinilor.
- Folosiți apă filtrată
Este foarte important să asigurați buchetului un nivel de apă optim, deoarece florile nu vor rezista mult timp fără apă, mai ales odată ce tulpinile au fost tăiate. Experții recomandă să folosiți apă filtrată sau apă plată și să evitați utilizarea apei de la robinet. Acest lucru se datorează faptului că apa de la robinet conține adesea clor, care poate afecta florile. Alegeți o vază curată, adaugați apă la temperatura camerei și un plic special cu nutrienți pentru flori. Asigurați-vă că praful s-a divolvat complet și că apa nu este prea diluată sau prea concentrată. De asemenea, este important să vă curățați vaza și să schimbați apa la fiecare două zile.
- Îndepărtarea frunzelor galbene și a frunzelor de sub linia apei
Eliminați orice frunze de sub linia apei. Nu numai că va face ca buchetul să arate mai bine, dar va preveni înmulțirea bacteriilor. Pe măsură ce reîmprospătați vaza la fiecare câteva zile, asigurați-vă că verificați dacă există frunze și petale uscate pentru a evita putregaiul bacterian. Nu uitați să rearanjați florile pentru a avea spațiu să se deschidă corect.
- Alegerea celui mai bun loc pentru a plasa vaza
Pentru a asigura vitalitatea buchetelor sau a florilor proaspăt tăiate, selectarea locului unde dispuneți vaza este extrem de important. Florile trebuie ținute departe de zonele cu lumina directă a soarelui, aerisiri de căldură sau aparate de aer condiționat. De asemenea, ar trebui evitate ventilatoarele din plafon, ferestrele deschise și chiar căldura de la aparatele de uz casnic. În general florile rezistă cel mai bine la temperaturi reci. Nu uitați că floriștii își depozitează florile tăiate în frigidere. Un alt indiciu important este să păstrați fructele proaspete departe de flori. Pe măsură ce fructele se coc eliberează cantități minuscule de gaze de etilenă care pot reduce longevitatea aranjamentului floral.
- Furnizarea de nutrienți
Majoritatea buchetelor de flori sunt însoțite de un pachet special care conține un amestec de zahăr, înălbitor, acid citric, conceput special pentru a păstra vitalitatea florilor. Adaugați o cantitate mică în apa curată și dizolvați bine. O variantă poate fi preparată acasă din zahăr și suc de citrice cu apă. În plus față de recomandările generală, există diferite modalități mai puțin obișnuite de a face florile să dureze mai mult, precum adăugarea în apă de bănuți, aspirină (scade pH-ul apei, ceea ce poate ajuta florile să reziste mai mult), oțet de cidru de mere+zahăr, fixativ pentru păr, apă minerală și chiar vodka (inhibă producția de etilenă a florilor).
- Menținerea unui mediu sănătos
Acest lucru presupunea evitarea înmulțirii microorganismelor, prin curățarea vazei, îndepărtarea florilor sau frunzelor ofilite, tăierea pe diagonală a tulpinilor și plasarea florilor tăiate în apă caldă proaspătă care conține câteva picături de acid citric pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Adăugarea conservanților florali în apă poate ajuta la menținerea florilor proaspete. Aceste soluții conțin, de obicei, ingrediente, cum ar fi zaharuri pentru a hrăni florile, acidificatorii pentru a scădea pH -ul apei și biocidele pentru a inhiba înmulțirea bacteriană. Păstrarea florilor proaspete în vază pentru o perioadă mai lungă de timp necesită o îngrijire atentă. Prin urmarea acestor sfaturi și ajustarea condițiilor de apă, lumină și tăiere, puteți asigura longevitatea florilor. Nu vă rămâne decât să gășiți buchetul perfect pentru orice sărbătoare sau surprindeți pe cineva cu flori fără niciun motiv!
Notă. La Romanian Flower Shop scopul nostru este să livram cele mai frumoase buchete de flori din România, un gest emoționant și personal care face că florile oferite să fie o ocazie cu adevărat specială. Prin urmare, am conceput o colecție unică de aranjamente florale, susținută de o garanție de satisfacție 100%, care poate fi livrată oriunde în lume. Profesionalismul ridicat și calitatea serviciilor, respectul față de clienți, promptitudinea și grija deosebită pentru detalii definesc tot ceea ce facem în fiecare zi. Ne propunem să fim cea mai apreciată companie din domeniul nostru de activitate și pentru a vă oferi cele mai bune servicii și cele mai frumoase flori, suntem foarte pretențioși atât cu noi, cât și cu partenerii noștri. Din 2002, Romanian Flower Shop are misiunea de a face ca livrarea de flori să fie simplă și distractivă, indiferent de ocazie sau împrejurare. Prin mixul unic de flori și accesorii prezent pe site, oferim o selecție exclusivă de aranjamente florale și o experiență de cumpărături rapidă, simplă și convenabilă. Designerii de talie mondială din Olanda creează exclusiv pentru Romanian Flower Shop, asigurându-se că selecția noastră este cu adevărat unică. Fiecare aranjament floral este livrat de o persoană atentă și politicoasă. Fiecare buchet achiziționat este însoțit de un card personalizat, care poartă mesajul prețios al expeditorului. Situat în București, studioul floral personalizat, Romanian Flower Shop efectuează livrări în toată țara, precum și în întreaga lume. (Sursă foto: Romanian Flower Shop)
Articole asociate
Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…
[…] Păstrarea florilor în vază pentru o perioadă mai lungă de timp (Florentina Csinta – general m… […]