Acasă Sănătate Tehnica revoluționară de eliminare a stresului – Terapia Access Bars (cu Cătălina...

Tehnica revoluționară de eliminare a stresului – Terapia Access Bars (cu Cătălina Păun, terapeut în cadrul CTS – Centrul de Terapii pentru sănătate)

478
1

Terapia Access Bars potențează capacitatea înnăscută a organismului de a se vindeca. Aceasta poate veni în completarea oricărui tratament și chiar intensifică efectul benefic al altor terapii complementare. Metoda terapeutică este practicată în peste 170 de țări, fiind o tehnică de eliberare a stresului, care generează echilibru atât la nivel fizic, mental, cât și emoțional.

Metoda terapeutică Access Bars are rezultate remarcabile în afecțiuni fizice de orice fel și de orice gravitate, atacuri de panică, depresie, obezitate, oboseală cronică, tulburări de somn, frigiditate, impotență, autism, stres posttraumatic, dificultăți de vorbire și de exprimare, dificultăți de învățare sau de concentrare. Terapia Access Bars mai este recomandată pe parcursul sarcinii, înainte și după intervenții chirurgicale, în blocaje energetice și emoționale. Durerea fizică și disconfortul de orice fel sunt eliminate. Pe măsură ce sunt înlăturate blocajele, clientul manifestă o mai bună stare generală de sănătate și abordează viața într-o manieră optimistă. 

Creierul se echilibrează după o singură ședință terapeutică

Terapia Access Bars presupune atingerea a 32 de puncte de pe cap. Această atingere inițiază un proces de curățare a tuturor limitărilor și convingerilor despre anumite aspecte din viață. Punctele respective se numesc Bars, deoarece ele sunt niște bare de energie poziționate pe cap, care se deblochează și încep să ruleze liber, în urma terapiei. Printre acestea, există bare legate de: conștientizare, prosperitate, control, bucurie, corp, vindecare, sexualitate, bani, stoparea îmbătrânirii, creativitate, crearea conexiunilor, bunătate, pace, calm, recunoștință, timp și spațiu”, a precizat Cătălina Păun, terapeut în cadrul Centrului Terapii pentru sănătate. Doctorul în neuroștiințe Jeffrey Fannin a fost cel care a efectuat numeroase studii științifice de monitorizare a creierului, atât înainte, cât și după o ședință de Access Bars. El a descoperit că, înainte de ședința de Access Bars, creierul este suprasolicitat, aflându-se în diverse stadii de abatere de la starea normală de sănătate. Cercetările sale au confirmat efectul benefic al acestei terapii. După numai o singură ședință de Access Bars, creierul este din nou echilibrat, iar persoana care beneficiază de această terapie obține claritate cu privire la alegerile pe care le face și la ce își dorește să obțină. Astfel, terapia este benefică și pentru cei care se confruntă cu relații dificile, probleme financiare sau lipsa dorinței de viață.

Este un proces asemănător cu ștergerea fișierelor vechi dintr-un computer

În cadrul ședinței de Access Bars, clientul se întinde pe pat și se relaxează profund, iar practicianul îi accesează, pe rând, printr-o atingere delicată, cele 32 de bare energetice, unde s-au stocat, de-a lungul timpului, toate ideile, convingerile și programele ce i-au creat realitatea de până atunci. În urma sesiunii de terapie, acestea se vor elibera și clientul va putea să-și reconfigureze viața exact cum își dorește. Potrivit specialistului Terapii pentru sănătate, pe parcursul sesiunii terapeutice, sunt eliminate inclusiv toate sentimentele și emoțiile stresante din creier, ce rulau pe pilot automat. Terapia este un proces asemănător cu ștergerea fișierelor vechi dintr-un computer. Atunci când hardul este supraîncărcat cu informație, computerul începe să se miște cu greutate, dând semne că este necesară o defragmentare. În acest mod, Access Bars acționează ca un program de curățare și optimizare, înlăturând înregistrările de care corpul nu mai are nevoie.

Câte ședințe de terapie sunt necesare pentru rezultate de durată

În timpul ședinței terapeutice, unii oameni au un sentiment complet de relaxare, iar alții adorm. În general, este nevoie de minimum trei ședințe de terapie, consecutive, câte una pe săptămână. Pot fi necesare un număr mai mare de ședințe, în funcție de timpul de răspuns al clientului la terapie. Pentru întreținere, se recomandă câte o ședință lunar sau de câte ori clientul consideră că este necesar. O sesiune de terapie poate dura între 40 și 60 de minute. Toți cei care doresc să învețe cum să aplice tehnica terapeutică, pe membrii familiei, prieteni sau clienți, se pot înscrie la cursul specializat. „În calitate de Facilitator Access Bars autorizat Access Consciousness, organizez cursuri în fiecare lună. Acestea se derulează pe parcursul unei zile, în intervalul orar 10h00-18h00. Cursul reprezintă alegerea ideală pentru toți cei care vor să învețe cum să-și schimbe viața în bine pe toate planurile, cu ușurință totală, utilizând instrumentele predate, dar mai ales cum să aplice această terapie cu rezultate extraordinare dovedite”, a mai precizat specialistul Terapii pentru sănătate, Cătălina Păun. La finalizarea cursului, participanții primesc o diplomă internațională de Practician Access Bars, eliberată de Access Consciousness California din Statele Unite ale Americii. De asemenea, ei sunt automat înregistrați ca practicieni Access Bars pe site-ul oficial accessconsciousness.com. Cursul Access Bars ajută la o relaxare profundă, situație în care se eliberează toate blocajele energetice și traumele emoționale, conferind o stare de pace și de claritate mentală.

Notă. Cătălina Păun este Practician Access Bars, Rejuvance și Biodinamică Cranio-Sacrală Integrată, Terapeut Bowen-nivel Master, Trainer (Formator). Pasionată dintotdeauna de conceptele de sănătate și frumusețe, ea consideră profesia de terapeut o vocație. Cătălina  a absolvit Academia de Terapie Bowen din Australia, cursurile prestigioasei instituții derulându-se pe parcursul a patru ani. Misiunea ei este de a dărui starea de bine oamenilor, de a-i ajuta să trăiască în armonie, întrucât, în viziunea sa, boala reprezintă un proces complex, în care componentele emoționale și mentale sunt la fel de importante precum corpul fizic.

Nota redacției

„Excesele românismului” și „Seriozitatea lui Eminescu” (fragnente din cartea „Istoria literaturii neînregimente” a lui Dr. Grid Modorcea, scriitor și cineast, „cel mai important” și cel mai prolific autor în viață) cu dedicație Simonei Lazăr – Țigău (poet, prozator, eseist, jurnalist și eminescolog, bibliotecarul casei de cultură „Carmen Sylva” din Sinaia, corespondentul Jurnalului Bucureștiului)

Interviul realizat pe tema asasinării profesorului Ioan Petru Culianu, în cadrul emisiunii „Dezbaterea de luni” (RadioPunctLondra), de către Geo Scripcariu (realizator – corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului), cu jurnalistul Petre M. Iancu

„AI sau A nu I?”, Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

Muzeul muntelui de la poalele masivului Parâng – un muzeu la înălţime (Corespondență de la Mihai Vasile – Sângealb, publicist, senior editor al Jurnalului Bucureștiului, membru al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România)

Cele mai frumoase flori perene perfecte pentru orice gradină (cu Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Sociologia matematică și rolul ei în structurile de date ale noii ordini mondiale. „Mecanica socială” a Acad. prof. Spiru Haret – precursor al (psiho)sociologiei matematice (dedicat Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române 1880)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Cu nostalgie, Sri Lanka – fosta insulă Ceylon, „Insula surâsului și a pietrei lunii”

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)