Acasă Apărarea Drepturilor Cetățenilor (Omului) Ziua Culturii Naționale – Comunicat din partea președintelui OADO (Organizația pentru Apărarea...

Ziua Culturii Naționale – Comunicat din partea președintelui OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

546
0

Fiecare țară are o comoară în inima sa, iar pentru România, această comoară este cultura noastră națională, un mozaic bogat de tradiții, artă și gândire care reflectă identitatea și istoria sa. Ziua de 15 ianuarie marchează un moment special în contextul calendarului românesc, dedicat celebrării culturii naționale și a personalităților care au contribuit la îmbogățirea acesteia.

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă pentru a coincide cu ziua de naștere a celui mai mare poet și unul dintre cei mai importanți și influenți jurnaliști și prozatori români; Mihai Eminescu, născut pe 15 ianuarie 1850 și considerat „Luceafărul poeziei românești”, care a lăsat moștenire o operă literară de o profunzime inegalabilă, în care dragostea pentru țară și neam se contopesc în versuri memorabile. Editor la revista „Timpul”, a folosit cuvântul scris pentru a susține valorile noastre naționale și pentru a critica corupția și injustiția. Emoționantele sale mesaje despre dragoste, patriotism și condiția umană încă rezonează în inimile cititorilor din întreaga lume și este considerat nu doar poetul național al României, ci și o figură simbolică a literaturii mondiale.

Viața și opera lui Eminescu sunt esențiale în moștenirea culturală și literară a României, iar Ziua Culturii Naționale, devine astfel un moment de celebrare a genialității și contribuției poetului și întreaga națiune se reunește ca un singur om pentru a-l onora și pentru a comemora bogatul patrimoniu cultural pe care operele sale l-au conturat atât de profund. Ziua Culturii Naționale este reprezentată de o serie de evenimente culturale și activități educaționale organizate în întreaga țară pentru a onora și explora patrimoniul nostru comun. Instituțiile culturale și organizațiile non-profit găzduiesc frecvent spectacole, expoziții, simpozioane, conferințe și alte manifestări similare cu intenția atât de a comemora tradițiile culturale, cât și de a motiva generațiile viitoare.

România se mândrește cu o diversitate culturală impresionantă datorită istoriei sale bogate și al interacțiunilor cu diferite popoare. Ziua Culturii Naționale oferă o oportunitate nu doar de a comemora valorile distinctive ale României, ci și de a reflecta asupra rolului culturii la nivel global și asupra modului în care contribuțiile acestei națiuni au modelat mediul cultural internațional. În societatea de astăzi, conectată la nivel global, în care diferențele culturale sunt din ce în ce mai prezente, promovarea respectului reciproc și a înțelegerii între toți oamenii a devenit dependentă de recunoașterea și celebrarea bogăției diverselor noastre tradiții, obiceiuri și credințe, ca o cale pentru o mai mare armonie și o mai bună înțelegere între toți. Astăzi, ne reunim pentru a sărbători cultura care ne definește națiunea. Această zi este și un apel la implicare și participare activă în susținerea și promovarea culturii în toate formele ei. Educația, arta și moștenirea culturală sunt cheile unui viitor luminos și autentic, iar Ziua Culturii Naționale este un prilej de a reflecta asupra modului în care fiecare individ poate contribui la acest nobil obiectiv.

OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului-Ecosoc- Națiunile Unite), cu profundă recunoștință față de bogata noastră moștenire culturală, își asumă rolul de promotor și susținător al valorilor românismului atât la nivel național, cât și în context internațional. În conștiința noastră, difuzarea și protejarea identității noastre culturale și a principiilor fundamentale ale democrației și drepturilor omului sunt fundamentale pentru construirea unei societăți echitabile și respectuoase. Prin acțiuni concrete și eforturi constante, ne propunem să consolidăm aceste valori și să contribuim la promovarea lor în cadrul comunității globale. În încheiere, pe 15 ianuarie reflectăm asupra modului în care cultura servește drept aspect fundamental al ceea ce suntem ca popor și trebuie să protejăm, să cultivăm și să lăsăm cu mândrie generațiilor care vor veni această moștenire care formează identitatea noastră colectivă. Este o zi în care România își deschide inima și își celebrează spiritul creativ, contribuind la frumusețea și diversitatea culturală a lumii.

Lord Sir Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Notă. Articolele Lordului Sir Florentin Scaletchi în Jurnalul Bucureştiului Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Nota redacției. Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic și a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale pentru că reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (ales, post-mortem-28 octombrie 1948-membru al Academiei Române) fiind stabilită prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010. Și în alte țări europene, Ziua Culturii prețuiește oamenii de cultură, reprezentativi fiecărui stat în parte. Astfel, în Spania, Ziua Culturii Naționale este marcată de data morții lui Miguel de Cervantes, în Portugalia, ziua are legătură cu data la care s-a născut poetul Luis de Camoes, în Republica Moldova, Ziua Culturii Naționale a fost stabilită de către autorități tot ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.

Cătălin Asavinei, purtător de cuvânt al Jurnalului Bucureștiului președinte-fondator al ICSI (Internațional Criminal Investigation Services) partener de anchetă (investigații) al Jurnalului Bucureștiului

Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română (OADDR) partener de anchete (investigații) al ICIS (International Criminal Investigation Service) al Jurnalului Bucureștiului

Activitatea internațională a OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite) în Franța Metropolitană (inclusiv în Corsica) și în țările francofone (Belgia și Elveția) în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (specializat în investigații jurnalistice criminale în domeniul socio – judiciar, inclusiv, în apărarea victimelor erorilor judiciare)

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

 

Nota redacției

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Din Pomerania de Vest la Lună – O rememorare printre ruine (Corespondenţă de la Axel Riwe din Anklam – Germania)

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Conferința națională a detectivilor din România. Forum de consultări și dezbateri privind necesitatea modificării Legii 329/2003 privind activitatea detectivilor privați (particulari). Gala „Sfântul Nicolae” 2023 (Ediția a 17-a)

In memoriam Profesorul – sociolog Ion Iordăchel. „Civitas Innocentiae” în „Lumea 2” a marelui intelectual Grid Modorcea, (neo)Comunismul, Libertatea „sub sechestru electronic” cu ajutorul sistemelor de navigație prin sateliți în cadrul structurilor inter-, pluri și transdidciplinare ale Noii Ordini mondiale. „Societatea ordonată” și cuantificarea stărilor psihice și psihologice ale „omului – matrice” („atom – social”, „robot – uman”)

In memoriam Acad. Prof. Paul Popescu – Neveanu. Psiho(socilogia) matematică – aplicații la studiul comportamentului infracțional criminal [Mathematical psycho(sociology) – applications to the study of criminal behavior/Psycho(sociologie) mathématique – applications à l’étude du comportement criminel]

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra