Citatele prezentate surprind înțelepciunea și introspecția a două personalîtăți invitându-ne să reflectăm asupra vieții și relațiilor noastre cu ceilalți. Este un privilegiu să putem descoperi și aprecia contribuțiile acestor autori și să ne lăsăm inspirați de înțelepciunea lor în propriile noastre căutări și reflecții.
Viața nu face zgomot…Trece atât de ușor, încât dacă nu ești atent, îți scapă printre degete…
Cine dă, nu trebuie să-și amintească, iar cine primește nu trebuie să uite.
Fiecare vede în ceilalți ceea ce are în inima sa: dragoste sau ură.
Dacă fiecare ar acționa fără gândul recompensei, pământul ar fi un rai.
Patru lucruri pe care le avem mai mult decât credem: defecte, datorii, ani și dușmani.
Netoții caută răzbunarea. Inteligenții lasă destinul să trimită nota de plată.
Sunt trei categorii de oameni pe care nu trebuie să-i uiți niciodată: pe cei care te ajută în momentele dificile, pe cei care te părăsesc în momentele dificile și pe cei care te pun în momente dificile.
Matematica îți poate salva viața dacă eviți trei accidente geometrice: cercurile vicioase, triunghiurile amoroase și capetele pătrate.
Nu regreta nimic din viață, cu excepția a ce nu ai făcut.
Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la viață este că mai am multe de învățat …
În viață este necesară și vremea rea. Numai așa vezi cine este dispus să împartă umbrela cu tine.
Unii citesc și adorm, alții citesc și se trezesc…
Prietenia și iubirea, daca exista, se simt, nu trebuie demonstrate
Orgoliul te face mai puternic, dar niciodată fericit!
Un moment de răbdare într-un moment de furie, salvează o mie de momente de regrete!
Trădătorii nu câștigă, iar câștigătorii nu trădează!
Când te afli în întuneric, să strălucești ca o rază de lumină.
Adversitatea ne poate testa puterea interioară și determinarea de a ne menține demnitatea și curajul.
Nu uita niciodată că fiecare gest de generozitate și ajutor oferit poate face o diferență profundă în viața celor din jurul tău. Gesturile mici pot avea un impact uriaș.
Înțelepciunea constă în a asculta cu atenție șoaptele vieții, în a înțelege subtilitățile și a descoperi frumusețea dincolo de zgomotele lumii.
Adevărata putere constă în a-ți exprima iubirea și compasiunea față de ceilalți, fără a căuta niciodată răzbunare sau violență. Înțelepciunea stă în a-ți lăsa destinul să trimită nota de plată.
Fiecare experiență pe care o trăim ne oferă lecții prețioase. Să fim deschiși să învățăm și să evoluăm în fiecare zi, pentru că viața este un proces continuu de învățare și auto descoperire.
Fiecare moment de răbdare înlocuiește o mie de momente de regrete. În fața provocărilor, să avem calmul și stăpânirea de sine necesare pentru a lua decizii înțelepte.
Nu răni niciodată pe nimeni și, dacă poți, împiedică-i pe alții să facă acest lucru cu sfatul tău. Străduiește-te mereu să faci bine.
Epicureismuldezvoltat în Antichitate, atât în Grecia, prin Epicur, cât și la Roma, prin Lucrețiu, în circumstanțe marcate de tulburări politice, este doctrina morală a lui Epicur și a discipolilor săi bazată pe teoria etică a fericirii raționale a individului. Sensul extins al termenului face referire la o căutare exclusivă și excesivă a plăcerii. În sens strict, termenul epicureism se referă la o doctrină a lui Epicur și a discipolilor săi (spre exemplu,Lucrețiu), constituită din trei părți (cea canonică-care expune regulile adevărului, fizica-care propune o explicație filosofică a naturii și morala-care tratează despre condițiile vieții fericite), fondată pe baza idealului de înțelepciune potrivit căruia fericirea, adică liniștea sufletului (ataraxia) este scopul moralei. Această doctrină ne învață să nu ne fie teamă nici de zei, nici de moarte (conformmaterialismului) și să căutăm plăcerile simple și naturale ale vieții (conform hedonismului).
[…] Salonul Național de Artă Contemporană – 2020: un eveniment cultural – artistic sprijinit … […]
[…] Salonul Național de Artă Contemporană – 2020: un eveniment cultural – artistic sprijinit … […]
[…] „Voci ale Rezistenței: Ernest Bernea și Florentin Scaletchi – Gânduri închise și Libert… […]
[…] „Voci ale Rezistenței: Ernest Bernea și Florentin Scaletchi – Gânduri închise și Libert… […]
Comments are closed.