Summitul internațional InnopRo 2023, eveniment organizat de Wallachia eHub în parteneriat cu consorțiul regional de clustere Wallachia din sudul României, aflat la a doua ediție, și-a fixat un cadru și o recunoaștere la nivel național și internațional, prin modul în care abordează inovarea, respectiv cu accent pe dimensiunea verde și digitală, dar și pe rolul clusterelor și a ecosistemelor industriale, de a canaliza prin inițiative concrete, această inovare spre tranziție economică mai sustenabilă și mai rezilientă. Din acest motiv nu vom asista doar la o conferință de dezbateri pe teme generale, ci pe soluții inovative ale tranziției. Nu vor lipsi nici soluțiile oferite de centrele de inovare digitală și clustere, alături de cele oferite de firme inovative.
Evenimentul, care va avea loc în perioada 16-17 noiembrie 2023, la Hotel Internațional din Sinaia, are un conținut pronunțat interactiv și de matchmaking. Alături de participările directe pe parcursul evenimentului, există posibilitatea interacțiunii online prin înregistrare pe platforma gratuită a evenimentului, unde participanții vor putea, de asemenea, să asiste la sesiunile din prima zi. Acest eveniment este dedicat organizațiilor care caută soluții și servicii inovatoare și se angajează să găsească modalități eficiente de a avansa către modele de afaceri și structuri organizaționale durabile și rezistente. Pe durata summit-ului, membrii consorțiului, alături de partenerii noștri naționali și internaționali, vor prezenta soluții inovatoare în sectoare cheie, cum ar fi agroalimentar, energie, producție și comunități inteligente. De asemenea, evenimentul oferă o oportunitate unică de a implica participanții într-o sesiune de networking B2B exclusivă, găzduită de Wallachia eHub și Enterprise Europe Network (EEN).
„Căile tranziției-industrial pathways–care ne-au inspirat în conceptul de InnopRo, este un subiect larg dezbătut peste tot în lume. Provocarea majoră este legată de ce inițiative se înscriu pe aceste căi și cum sunt sprijinite, prioritizate, pentru a permite atenuarea riscurilor pe care actualele modele de dezvoltare economico-socială le-au generat. Evenimentul nostru dorește să stimuleze aceste noi căi de tranziției prin aportul adus de inovarea digitală și verde, în special în regiunile unde ecosistemele noastre sunt active. Vorbim de ecosisteme pentru că InnopRo și organizatorii săi reprezintă, la rândul lor, o mare varietate de entități concentrate fiecare pe una sau mai multe zone economice, tehnologice și de inovare distincte. Cei care vor să beneficieze de serviciile acestor ecosisteme pentru a găsi împreună calea de tranziție digitală și verde cea mai avantajoasă, se pot alătura. Prin prezența partenerilor străini, dar și a programelor noastre putem sprijini dezvoltarea afacerilor în exterior pentru beneficiari” a declarat Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” (din cadrul Agroecology-Transect), coordonator WeHub. Prorector USH
Conf. dr. Costin Lianu (Președinte ACEX-Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export). Președinte Asociaței Inter-Bio, director general USH Pro Business și Coordonator național Strategia Națională de Export 2004-2015. Coordonator științific al Programului de cooperare elvețiano-român de promovare a exportului la nivel de IMM-uri. Autor al lucrării „Managementul Strategiilor de export la nivel național, regional și sectorial”, Editura Economică, București, 2010. Co-autor al lucrării „Perspective şi provocări ale exporturilor româneşti în perioada 2010-2014, prin prisma relaţiilor comerciale bilaterale şi regionale ale Uniunii Europene”, Insitutul European Român, 2012. Titular de curs universitar „International Market Access Strategies & Branding” Unesco Chair, 2008-2021). Coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH.
Universitatea Spiru Haret și Inter-Bio desfășoară în prezent mai multe proiecte cu finanțare europeană în programele Horizon Europe, Digital European Program și COSME (Europe’s programme for small and medium-sized enterprises) dedicate fermierilor și procesatorilor în regim ecologic și agro-ecologic (OrganicTarget4Eu, Agroecology-Transect, WeH si Prosme-EEN) fiind printre cele mai dedicate centre academice și de cercetare din țară în acest domeniu. În plus, Universitatea Spiru Haret sprijină concomitent mișcarea One Health, o singura sănătate, fiind membră activă a asociației cu același nume precum și al clusterului AngioNET dedicat zonei medicale.
Vizualizare Invitație și Agendă eveniment
Notă. Alte articole despre USH Pro Business în Jurnalul Bucureștiului
Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024
[…] Sustenabilitatea și inovarea în centrul atenției conferinței internaționale „InnopRo – … […]
[…] Sustenabilitatea și inovarea în centrul atenției conferinței internaționale „InnopRo – … […]
[…] Sustenabilitatea și inovarea în centrul atenției conferinței internaționale „InnopRo – … […]