Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane Conferința „Puzzle-ul echilibrului”. Pentru sănătate și vindecare este nevoie de echilibrul minte...

Conferința „Puzzle-ul echilibrului”. Pentru sănătate și vindecare este nevoie de echilibrul minte – corp – suflet, cu SUUMC (Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”) partener al Jurnalul Bucureștiului

520
2

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), în parteneriat cu Asociaţia Creştină Sf. Ierarh Alexandru şi Sf. Cuvioasă Paraschiva, Arhiepiscopia Bucureștiului și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), organizează, în data de 10 februarie 2024, începând cu ora 11h00, la Centrul Luxab, Conferința „Puzzle-ul echilibrului” eveniment care iși propune să abordeze, dintr-o perspectivă neconvențională și totodată științifică, o temă de maximă actualitate care translatează și afectează societatea modernă, în era informațională – pentru sănătate și vindecare este nevoie de echilibrul minte–corp–suflet.

Pornind de la cuvintele lui Albert Einsten care spunea că „viața este ca mersul pe bicicletă iar pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte”, scopul acestei întâlniri este de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor, pe termen scurt, mediu și lung, pe care le au stresul, termenele limită, grijile, așteptările celorlalți, oboseala, lipsa somnului, neîndeplinirea obiectivelor personale etc. asupra sănătății și integrității organismului. Toate cele enumerate mai sus ne deconectează de la esența noastră, de la starea de echilibru interior și de la relațiile armonioase cu cei dragi, produc frustrări și tensiuni care, în lipsa unei acțiuni imediate, conduc la autoizolarea individului într-o lume paralelă, departe de realitate. Conferința Puzzle-ul echilibrului” își propune să tragă un semnal de alarmă asupra principalelor provocări la care este supus omul modern, pornind de la intensificarea manifestărilor din spectrul adicțiilor și să creeze atât un cadru de comunicare între specialiști din mai multe domenii de activitate, cât și o platformă de colaborare în domenii de interes pentru comunitate.

„Echilibrul dintre corp, minte si spirit” este aproape un subiect tabu și cu greu putem să trasăm niște linii directoare, pentru că fiecare dintre noi este unic, special și are un anumit ritm de viață care îi conferă răspunsurile de care are nevoie. În acest context, abordarea unor teme precum: Provocări actuale în lupta cu dependenţele–de la noile droguri de sinteză, la abuzul de tehnologie– autor Col. medic dr. Octavian Vasiliu, medic primar psihiatru, doctor în științe medicale, psiholog clinician specialist, psihoterapeut specialist, doctor în psihologie (SUUMC) Situaţia serviciilor de sănătate mintală-adicţiiautor Psih. Cătălina Constantin, Directorul Centrului Naţional de Sănătate Mintală şi Lupta Antidrog, Pacienții cronici și adicția. Cum adresam cele două probleme pe durata întregii vieți–autor Luminiţa Vâlcea, Director executiv Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Oamenii cu adicții și bisericaMihai Prichindel, Asociaţia Echilibru, Stigmatizarea persoanelor cu tulburări psihice în societateAsistent medical șef licenţiat Corina Gagiu, Director de îngrijiri Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia etc. ne conferă certitudinea că mesajul nostru va ajunge la un public numeros. Accesul publicului este liber.

Agenda evenimentului

Notă. Jurnaliştii care doresc să participe la Conferinţa Puzzle-ul echilibrului” sunt aşteptaţi, începând cu la ora 10h30, la Centrul Luxab din Strada Occidentului nr. 25. Persoane de contact:

Notă. Alte articole despre SUUMC „Dr. Carol Davil” din București

Nota redacției

„Din viața investigatorilor privați – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra