Acasă Bârfe literare cu caracter literar-politic Actualitatea critică (Corespondență de la Grid Modorcea – scriitor și cineast, dr....

Actualitatea critică (Corespondență de la Grid Modorcea – scriitor și cineast, dr. în Arte, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului) & In the Light of Christ (All the Dead will Rise) by Indiggo Twins (Gabriela & Mihaela Modorcea)

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!  Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events.
The principles that will be at the basis of this publication are: 
– Democracy cannot exist without opposition
–Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
–Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Prin ce se definește actualitatea în care trăim? Prin critica pe care a generat-o. Există un munte de critici care o asaltează, o bombardează, dar ea rămâne impasibilă, își vede mai departe de drumul ei strâmb, sucit. Degeaba critica îi arată defectele, actualitatea se strecoară ca un șarpe pe sub pietrele care îi ies în cale. Rezistența la critică este epocală. Băsescu declara că i s-au adus un munte de critici, că a luat cele mai multe înjurături în mandatul său, dar a rezistat. „Am rezistat să nu mă clatin, să mă opun înjurăturilor”, zicea el. Nu a analizat de ce și pentru ce a fost înjurat, nu i-a păsat, și-a văzut mai departe de politica sa trădătoare și incultă.

Trăim într-o actualitate în care critica este ineficientă, inutilă. Cât i-am criticat pe actualii profitori de la putere, dar au învârtit sforile, și la noile alegeri s-au ales între ei și nu numai că nu am scăpat de prostia lor, dar și-au consolidat și mai puternic rezistența la critică. Degeaba critici politica proastă care a dus România la peste 150.000Md € datorie. Degeaba arăți că tancurile Abrams, plătite americanilor cu 1Md$US sunt pe rol de păcăleală, de diversiune. Cu acești bani se putea rezolva definitiv problema pensiilor.

Degeaba spui că Iohannis este o Marionetă a Occidentului sau un criminal moral odios, care în timpul pandemiei, când mureau 500 de români pe zi, România era în doliu, el se ducea în vizită la Piramide și ne trimitea poze cu el și nevasta lui îmbrăcați în alb, el în frac, ca muzicienii la Carnegie Hall! Și acum, ca și Dragnea, care făcea o lege să-i protejeze pe hoți, a promulgat o lege asemănătoare, care îi acoperă pe cei care au păgubit țara („evaziunea de sub un milion de euro”). Toate faptele acestui președinte „străin la limbă și la port” sunt de acuzat, fiindcă a fost făcute cu spatele la poporul român. Orice critici, orice dovezi acuzatoare aduci, guvernanții sunt ca monstrul din poveste, care n-aude, n-a vede. Nu se întâmplă nimic. Nu există nici o reacție. Nu se ia nici o măsură.

De câte ori nu am scris că este inadmisibil ca Imaginea țării, cinematografia națională, să dispară, să fie la cheremul câtorva minimaliști, iar personalități ca Ion Popescu-Gopo să fie batjocorite, luate ca pretext pentru gala giurgiuviților, în timp ce regizori de mare talent și substanță să fie ignorați?! Cine e ministrul culturii, nu-i este rușine?! Dan Pița trăiește, de ani de zile nu face nimic, fiindcă nu i se dă să facă nimic. La fel, zilele trecute, i-am dat lui Alexa Visarion cartea de scenarii, Nemuritoarele, cu șase scenarii, unul și unul, și mi-a scris că și mâine ar face un film după unul dintre aceste scenarii, dar azi nimeni din lumea teatrului și filmului nu-l mai solicită!!

„Nemuritoarele și alte scenarii literare” – cel de-al 126 volum al scriitorului și cineastului Grid Modorcea (dr. în Arte, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului). Elogiu formației americane pop – rock Indiggo Twins cu ocazia zilei de naștere a gemenelor Mihaela & Gabriela Modorcea

Ce țară e asta, în care un accident al naturii (Șoșoacă) este ales să reprezinte România în Parlamentul European, iar talente din cale afară, care au adus gloria filmului și teatrului românesc, să fie lăsate în uitare? Cine face și profită din această politică a ignorării? Inculții. Nu-i de mirare, pe această cale, a minciunii, a incompetenței, a voturilor manipulate, dacă vom auzi ca mâine că un colorat a fost ales președintele României! Ba chiar „Șoșoacă vrea la Cotroceni”, cum anunță presa de scandal, care se joacă „de-a baba oarba” cu România, în loc să o pună la punct pe profitoare, care nu e chiar așa de nebună cum pare, e ca idolul ei, Putin, dacă timp de 4 ani i-a întors pe degete pe cei de la putere, așa cum Putin se joacă de-a pisica și șoarecele cu NATO. Și-a dat seama că sunt proști, așa cum s-a dovedit și partea de electorat care a ales-o!

Sau„Nicușor bate la tobă” a fost reales, fiindcă a fost „sincer” cu alegătorii, le-a spus că nu toate promisiunile din primul mandat au fost onorate, că, pentru a le onora, mai are nevoie de un mandat! Și în acest timp Firea promitea că face un nou aeroport și alte linii de metrou! Iar elefantul PSD, care o susținea, anunța din trompă că „Nicușor bate la tobă” a falimentat primăria în primul mandat cu 1Md$US! Ce țară e asta? Unde trăim? Unde o să ajungem? Un critic este o piatră rară, o comoară pentru o țară, este lanterna care-i luminează orizontul, dar câți critici mai are azi România? Și dacă-i mai are, cine îi mai ascultă? Îl ascultă oare cineva pe CTP, goarna momentului? Se folosesc de el ca de un Ham-ham care latră în pustiu. Îl tratează ca pe o caricatură, ca să se dovedească faptul că la noi e libertate, că se poate înjura de mamă. Cealaltă goarnă, Cristoiu, a dispărut din peisaj, bietul analist cu „pantalonii rupți în fund” s-a lămurit că nu mai are nici o speranță privind întoarcerea comunismului! Cu cine să faci comunism în România, cu Ciucurezu? Asta e treabă grea. Capitalism de mahala poate face oricine, chiar și „Cioleacu să-l ia dreacu”.

Paște fericit: „Nicușor bate la tobă” în parcul Cișmigiu (de la corespondentul nostru permanent – al Jurnalului Bucureștiului, scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea)

Azi critica nu mai are nici un rost. Iar dacă ea, critica, e inutilă, nu mai are efect, și obiectul criticat este inutil. Rolul criticii, din totdeauna, a fost să îndrepte lucrurile, să vindece moravurile rele, să ajute astfel progresul. Dar dacă România este insensibilă la critică, dacă din guvernarea ei a dispărut critica, adică opoziția, țara se duce unde vrea străinul, exploatatorul, diversionistul, care știe să facă promo pentru marfa lui. Nimeni nu înțelege de ce se întâmplă acest lucru. Ce fel de politicieni sunt aceștia care nu citesc, care nu înțeleg, care sunt insensibili la critică? Iar culmea acestei situații este dată de statistica Eurostat, care ne spune că 97,5% din populația României nu cumpără nici măcar o carte pe an! Am ajuns să spunem că aveam mai mulți scriitori decât cititori. Marea crimă este că nimeni nu mai pare să știe că ea, Cart6ea, este garanția identității României. Continuăm însă să scriem. Dar pentru cine scriem? Noi scriem, noi citim! Și deodată imaginea din vis s-a estompat, a apărut un flou cinematografic, așa, ca o ceață și nu am mai văzut nimic. Abia aștept noaptea următoare, poate se continuă visul.

Grid Modorcea (Scriitor și cineast, dr. în Arte, cel mai prolific autor român în viață, SUA–New York)

Articole asociate

Nota redacției

Mihail Moruzov și Mișcarea Legionară (Corespondență de la Lect. dr. Tănase Tiberiu, secretar al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria & Filosofia Științei & Tehnici – Academia Română, directorul revistei „Intelligence Info” – partener al Jurnalului Bucureștiului)

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…

Nota redacției

Mihail Moruzov și Mișcarea Legionară (Corespondență de la Lect. dr. Tănase Tiberiu, secretar al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria & Filosofia Științei & Tehnici – Academia Română, directorul revistei „Intelligence Info” – partener al Jurnalului Bucureștiului)

Academia Forțelor Terestre (AFT) „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu – „o instituție puternică, capabilă să anticipeze schimbările și să ofere o educație de înalta calitate centrată pe student”, care „facilitează managementul activităților de cercetare și a proiectelor de cercetare–dezvoltare derulate de personalul instituției” (Lucrarea „Unitățile de intervenție de elită ale Jandarmeriei Naționale franceze aparținând Forțelor Armate  Terestre…” – Thomas CSINTA, redactor șef al Jurnalului Bucureștiului)

Remember. „Asociații” mei Michel Ardouin („Porte–Avions ”) și Charlie Bauer (revoluționarul „Robin Hood”) – asociații lui Jacques Mesrine („inamicul public n°1 al societății civile”), autori de pagini remarcabile în istoria criminală franceză contemporană. Mon „associé” Michel Ardouin („Porte–Avions ”) l’associé de Jacques Mesrine (L’ennemi public n°1) et Charlie Bauer (révolutionnaire d’extrême gauche) auteurs des pages remarquables dans l’histoire de la grande criminalité française contemporaine

Intelligence-ul românesc de la tradiție la modernitate (Romanian intelligence from tradition to modernity) – Intelligence Info (partener media al Jurnalului Bucureștiului)

Simpozionul internațional „Lucian Blaga” – Ediția a II-a – Satul românesc izvor de spritualitate și inspirație. „Conceptul marelui anonim și dialogul cu transcendentul. Pledoarie pentru o disciplină centrată pe opera lui Lucian Blaga” (Lucrarea prof. dr. Narcis Zărnescu, membru al Academiei Germano-Române și al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru titular al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Române, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

Prezentarea (recenzia) cărții „Analiza geopolitică și securitară a Orientului Mijlociu. Studiu științific.” – autor Alba Iulia Catrinel Popescu (prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” și redactor șef adj. al revistelor „Cunoașterea științifică”, „Intelligence Info”, „Studii și Comunicări” și „Noesis” ale CRIFST al Academiei Române, membru al Academiei Germano – Române și al Academiei Oamenilor de Știință din Româmia, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Etică și Intelligence” – lucrare prezentată la Sesiunea Anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Germania) de către corespondentul nostru permanent prof. dr. Narcis-Stelian Zărnescu (redactorul șef al Revistei Academiei Române „Academica”, secretar științific al Secției X – Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR – Academia Oamenilor de Știință din România)

Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 2). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…

Articolul precedentO scurta istorie a drapelului nostru național (de la corespondentul nostru poetul, scriitorul și fotograful Cristian – Ovidiu Dinică)
Articolul următorA garanta sau a nu garanta, aceasta este întrebarea – Garanția de refund
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv a studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.