Acasă Evenimente culturale Apel pentru artiștii români. România participă la „Jocurile francofoniei 2022”

Apel pentru artiștii români. România participă la „Jocurile francofoniei 2022”

566
0

Ministerul Culturii prelungește termenul limită al înscrierilor pentru apelul de selecție în vederea constituirii delegației de artiști care va reprezenta România la cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, organizată în perioada 19-28 august 2022, la Kinshasa (capitala Republicii Democratice Congo), de către Organizația Internațională a Francofoniei (organizație internațională care, pornind de la afinitatea pentru limba franceză, reunește state și guverne de pe cinci continente: 53 de state și guverne cu statutul de membru cu drepturi depline, 2 cu statutul de membru asociat și 13 cu statutul de observator, avându-l printre inițiatori și pe Léopold Sédar Senghor). Astfel, noua dată limită pentru depunerea înscrierilor este 15 septembrie 2021 (Organizația Internațională a Francofoniei – Ministerul Culturii).

Jocurile Francofoniei este o competiție culturală și sportivă de anvergură, care se adresează artiștilor români cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din următoarele discipline culturale: artă stradală (hip-hop, jonglerie, marionete gigant), arte vizuale (pictură, sculptură/instalație, fotografie), creație și interpretare muzicală, povești și povestitori, dans, literatură și creație digitală.

Competiția încurajează apariția tinerelor talente artistice francofone pe scena artistică internațională, prin evidențierea și punerea lor în valoare. De asemenea, Jocurile promovează originalitatea culturilor francofone în toată diversitatea lor și susțin dezvoltarea schimburilor artistice între țările francofone.

Candidaturile se transmit doar online, prin intermediul www.wetransfer.com, la adresa de e-mail JocurileFrancofoniei2022@cultura.ro, într-un singur e-mail cu titlul „Jocurile Francofoniei 2022″, până la data de 15 septembrie 2021.

Mai multe detalii privind înscrierea și documentele necesare acesteia aveți la adresa electronică: Cultura-Jocurile Francofoniei
Nota redacției

Credem că organizarea Jocurilor Francofoniei 2022 în RDC poate fi un pas înainte în promovarea democrației, a libertăților democratice, a drepturilor omului și mai ales a femeii, care în acest „tambur african” au fost (și încă sunt) călcate în picioare. Din păcate, violențele sexuale (agresiunile și violurile) comise de către membrii grupurilor armate în această țară sunt un flagel care face ravagii.

„Tamburul” African! Infrațiunile de violență și agresiune sexuală, respectiv, de viol (în stil barbar), cărora sunt expuse, sistematic, femeile din RDC (Republica Democratică Congo) din partea grupurilor armate. Copii născuți în urma unor infracțiuni criminale (viol). Anchetă, dezvăluiri.

Lugubrele și eternele violuri bestiale (fără sfârșit) incompresibile în timp și spațiu, din „Tamburul” franco–african!

CIDE (Convenția Internațională privind Drepturile fundamentale ale Copilului – 20 noiembrie 1989). Copilul în lumea contemporană. Nașterea sub anonimat, flagelul pruncuciderii, traficul de ființe umane și cyberpedofilia. (Corespondență de la întruniri științifice internaționale)