Acasă Sondaje, Studii Cele mai căutate subiecte pe Google în România în 2023 – De...

Cele mai căutate subiecte pe Google în România în 2023 – De la dieta Nupo la cutremure și iPhone 15

431
0

Românii recurg zilnic la Google pentru a explora universul virtual și pentru a-și satisface nevoia de informații. În 2023, căutările au reflectat o gamă diversificată de interese și preocupări, de la tendințe de sănătate și tehnologie, la evenimente mondiale și produse inovatoare. Realizat  după volumul căutărilor în perioada 1 ianuarie 2023-1 decembrie 2023, topul cuprinde căutările „trending” pe mai multe categorii de interes. Iată o privire retrospectivă asupra celor mai căutate subiecte pe Google în România în anul 2023.

Romanii sunt interesați în continuare de slăbit, de tot de înseamnă metode de pierdere în greutate sănătoase și eficiente și de un stil de viață sănătos. Așadar, în topul căutărilor din acest an se află „Dieta Nupo”. Dieta ccare provine din țările scandinave, asigură scăderea eficientă și sigură în greutate, fiind o dietă săracă în calorii, dar care conține cantitatea corectă și completă de proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire. Această dietă științifică, foarte scăzută în calorii (VLCD-Very Low Calorie Diet/Dietă Foarte Scăzută în Calorii), atent și continuu studiată, a captat atenția celor dornici să slăbească și să adopte un stil de viață mai sănătos.

După dezastrul din Turcia, „cutremur” apare în căutările populare și denotă interesul crescut pentru siguranța seismică. Românii au căutat informații despre activitatea seismică, măsurile de precauție și pregătirea în fața unor posibile cutremure.

Conceptul de „Inteligentă Artificială” a fost la vârful căutărilor, indicând fascinația românilor pentru inovațiile tehnologice. Interesul crescut pentru această temă sugerează că mulți doresc să înțeleagă și să rămână conectați la evoluția rapidă a tehnologiei.

„Între locomotivă şi IA (Inteligența Artificială)”. Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

După apariția filmului „Openheimer”, numele fizicialului american J. Robert Oppenheimer a fost unul dintre cele mai căutate. Fizicianul are avut rol crucial în dezvoltarea bombei atomice, motiv pentru care această căutare poate indică interesul pentru istorie, știință și implicațiile tehnologiei nucleare.

Gastronomia românească a fost reprezentată prin căutarea „Magiun de Prune”. Acest produs tradițional a stârnit curiozitatea și pofta românilor, reflectând atașamentul la tradiții și bucate autentice.

Tehnologia a jucat un rol semnificativ în căutările românilor, iar „iPhone 15″ a fost în centrul atenției. Acest interes arată că românii sunt la curent cu ultimele inovații tehnologice și sunt curioși să descopere caracteristicile noilor dispozitive.

Căutarea „Idei de Afaceri” demonstrează că mulți români au fost dedicați explorării oportunităților antreprenoriale. Într-o eră în care independența financiară și creativitatea sunt apreciate, românii au căutat surse de inspirație pentru a-și dezvolta propriile afaceri și a-și pune în aplicare ideile inovatoare.

  • Momentele anului 2023: Cutremur, Chat GPT, Rona Hartner, Israel-Gaza Conflict, Iphone 15
  • Idei: Idei de afaceri, Idei de costume din materiale reciclabile, Idei de mancare gatita, Idei de notite instagram, Idei de desene simple
  • Diete: Dieta Nupo, Dieta cu lapte, Dieta cambrige, Dieta scandinavă, Dieta Natman
  • Filme: Oppenheimer, Barbie, Romina VTM, Culpa Mia, Avatar 2
  • Retete: Magiun de prune, Rețetă parizer de casă, Dulceață de căpșuni rețeta bunicii, Sex on the beach rețeta cocktail, Gălbiori rețete

Prin aceste căutări, românii își dovedesc dorința de a învăța, de a rămâne conectați la evoluția tehnologică și de a găsi modalități de a-și îmbunătăți calitatea vieții, fie prin adoptarea unui stil de viață sănătos, fie prin explorarea antreprenoriatului și a noilor oportunități. Este evident că, în 2023, românii au fost determinați să fie informați, să evolueze și să-și îmbunătățească diverse aspecte ale vieții lor. De la sănătate și tehnologie la tradiții și inovații, românii și-au explorat virtual lumea, căutând răspunsuri și descoperiri într-un an plin de provocări și oportunități.

Nota redacției

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Conferința națională a detectivilor din România. Forum de consultări și dezbateri privind necesitatea modificării Legii 329/2003 privind activitatea detectivilor privați (particulari). Gala „Sfântul Nicolae” 2023 (Ediția a 17-a)

In memoriam Acad. Prof. Paul Popescu – Neveanu. Psiho(socilogia) matematică – aplicații la studiul comportamentului infracțional criminal (Mathematical psycho(sociology) – applications to the study of criminal behavior/Psycho(sociologie) mathématique – applications à l’étude du comportement criminel)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra