Thomas CSINTA, Profesor de matematici aplicate în științe inginerești și social–economice, Director de studii CUFR (Consultanță Universitară Franco– Română) de pe lângă Școlile Superioare Franceze de Înalte Studii (Les Grandes Ecoles), Cofondator IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii și Cercetări în Educația de Excelență), Vicepreşedintele Consortiului EDUGATE (Consorțiul Român pentru Educația Copiilor și Tinerilor Supradotați și Talentați)
În perioada 27-28 august 2022 organizăm cursul de formare practică „Jocuri de dezvoltare personală, aplicabile în munca directă cu copii”, un curs de 12 ore, cu formatori Kacsó Erika, psiholog și Bartók Éva, psihopedagog. Despre cărțile lor despre jocuri, de referinta in psihologia românească, aflati mai jos. În cadrul cursului se vor formă acele competenţe şi atitudini profesionale care sunt necesare în muncă directă cu copii şi tineri. Cursul se adresează specialiştilor care profesează în domeniul psihosocial şi lucrează direct cu grupuri de beneficiari.
Ce noutăţi vă oferă acest curs?
Este un curs 100% practic, în care se folosesc metode şi tehnici creative şi interactive.
Participanţii vor însuşi abilităţi şi deprinderi, instrumente de lucru care vor fi folosite în activităţile de grup. Cursanţii vor dezvoltă o abordare creativă, centrată pe copil.
Deprinderi şi competenţe, care se vor dezvoltă în cadrul cursului:
§ Abilităţile ludice
§ Comunicarea emoţională cu copilul
§ Empatia
§ Capacităţile de relaţionare cu beneficiarii
§ Creativitatea
§ Flexibilitatea
§ Spontaneitatea
§ Capacitate de a organiza şi de a conduce activităţi de grup
În cadrul cursului participanţii vor experimenta şi vor însuşi diferite metode şi tehnici creative. Metodele prezentate vor fi:
§ Metodă jocurilor structurate
§ Tehnici de art-terapie
§ Metode de dramatizare şi improvizaţie
§ Psihodramă pentru copii
Tehnicile şi metodele însuşite sunt aplicabile în: grupuri de sprijin pentru copii, grupuri de sprijin pentru părinţi, activităţi terapeutice de grup copil-părinte, activităţi de grup pentru dezvoltare personală, consiliere de grup, ateliere creative, cursuri de formare pentru adulţi, activităţi creativ-recreative, tabere tematice, teambuilding.
Formatori: Kacsó Erika, psiholog, formator, supervizor şi Bartók Éva, psihopedagog, formator, supervizor, preşedintele Asociaţiei Române pentru Copii Dislexici, care au scris cărțile de referință în psihologia românească, „Pietre prețioase culegere de jocuri” și „Joc-Bucurie-Ochi strălucitori”. (Culegere de jocuri de dezvoltare a abilităților pentru copiii dislexici și cei predispuși la dislexie).
Informaţii utile
Locul de desfăşurare: București, str Berzei 22 (zona Cișmigiu)
Program: sâmbătă 9 -17, duminică 09h00 -13h00
Preţ: 490 Ron/participant.
Link de plată aici sau costul se plătește direct în contul în lei al Asociației Centrul Gifted Education (CUI 30151382 cu titlul „sponsorizare”, în contul IBAN în lei: RO71 BACX 0000 0008 0559 5000 deschis la Banca Unicredit Țiriac Bank, sucursala Drumul Taberei)
Persoană de contact
PM Monica Gheorghiu (Telefon + 0735-759-539, pr@giftededu.ro)
Gifted education. Teoria educației. Misiunea noastră „Gifted Education” în România!
ARCA Advanced Research in Education, un demers educațional unic în România
Notă. Alte articole despre Gifted Education și Centrul Gifted Education în Jurnalul Bucureștiului
Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului
[…] Centrul Gifted Education. Cursul de formare practică „Jocuri de dezvoltare personală, aplicabile… […]
[…] Centrul Gifted Education. Cursul de formare practică „Jocuri de dezvoltare personală, aplicabile… […]