Acasă Editorial Jurnalul Bucureștiului Comunicat OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite). Duminica Floriilor...

Comunicat OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite). Duminica Floriilor și săptămâna Paștelui – Sarbători ale Speranței și Optimismului.

707
0

Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: a) Democracy cannot exist without opposition, b) Elected representatives are our representatives and not our masters, c) Criticism fosters progress, d) Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

„Dacă toate florile și-ar dori să fie trandafiri, primăvara și-ar pierde farmecul” (St Therese of Lisieux)

Duminica Floriilor comemorează un eveniment menționat de către toate cele patru evanghelii: intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor și marchează un moment de înflorire a naturii, dar și al sufletelor noastre. Aducem și noi un omagiu frumuseții efemere a florilor, dar și semnificațiilor profunde pe care le poartă în cultura noastră. Este un moment al învierii și al regenerării, care simbolizează speranța într-un viitor mai bun și optimismul pentru zilele ce vor urma.


În cadrul organizației noastre OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului-Ecosoc-Națiunile Unite), această sărbătoare are o importanță aparte, deoarece președintele-fondator al acesteia,  Amiral, Lord Prof. univ. dr. Av. Florentin Scalețchi, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului-partener de anchete (investigații criminale) al organizației, reprezentat prin Prof. univ. dr. Thomas Csinta (jurnalist de investigații criminale, director și redactor șef al publicației, detașat permanent din partea organizației la Curțile cu Jurați ale tribunalelor judiciare franceze) a încurajat mereu ideea că fiecare floare înflorește în propriul timp și că fiecare membru aduce o contribuție unică și valoroasă în grădina noastră organizațională.

Pentru ziua de Florii, îi urăm La mulți ani și îi transmitem urări călduroase și pline de bucurie și dumnealui și tuturor celor cu nume de floare. Fie ca viața lor să fie la fel de frumoasă și înfloritoare precum a florilor al căror nume îl poartă. Precum petalele delicate ce se deschid la soare, să le strălucească fericirea în inimi, iar sufletele lor să fie la fel de pure și parfumate precum corola florilor. Să fie înconjurați de dragoste și grijă, așa cum florile sunt ocrotite de raze și ploi binefăcătoare. Să înflorească în fiecare zi, să-și reverse bucuria și frumusețea asupra celor din jur, asemenea florilor care ne trezesc emoții profunde, ne reconectează cu ceea ce este esențial și ne ajută să apreciem frumusețea și puritatea care ne înconjoară, și împodobesc pământul cu o splendoare Dumnezeiască.

Sărbătoarea Duminicii Floriilor precede începutul Săptămânii Paștelui, un moment de reflecție, recunoștință și renaștere spirituală pentru milioane de oameni din întreaga lume. În această perioadă, ne reamintim de importanța iubirii, compasiunii și sacrificiului, reflectând asupra semnificației profunde a învierii și a speranței pe care o aduce în viețile noastre. Săptămâna Paștelui reprezintă o perioadă profundă și solemnă în calendarul creștin, care cuprinde mai mult decât doar ceremoniile și tradițiile religioase. Este o perioadă de reflecție și introspecție, în care credincioșii își amintesc de suferința și sacrificiul lui Isus Hristos, dar și de promisiunea învierii și a vieții veșnice.

În această săptămână, fiecare zi are o semnificație aparte, începând cu Duminica Floriilor, care marchează intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim, și continuând cu ritualurile și ceremoniile specifice fiecărei zile: spălarea picioarelor, Cina cea de Taină, Rugăciunea de la Muntele Măslinilor, Patimile și Răstignirea, și, în cele din urmă, Învierea. În această săptămână, credincioșii sunt chemați la o intensificare a rugăciunii, a postului și a meditației asupra suferinței, morții și învierii lui Hristos. Sunt respectate numeroase tradiții și obiceiuri menite să marcheze semnificația spirituală a acestei perioade sfinte, este un moment de unitate și legătură pentru comunitățile creștine din întreaga lume, care se adună pentru a participa la slujbele și procesiunile speciale, pentru a se apropia de misterul pascal și de a-și întări credința și speranța în biruința vieții asupra morții.

În plus față de aspectele religioase, Săptămâna Paștelui reprezintă și un prilej de reuniune a familiei și a prietenilor, de a împărtăși bucuria și speranța într-un viitor plin de lumină și binecuvântare. Este o perioadă în care tradițiile culinare și obiceiurile specifice fiecărei culturi sunt aduse în prim-plan, oferind ocazia de a savura bucate tradiționale și de a petrece timp de calitate alături de familie și de toți cei dragi. Săptămâna Paștelui este un moment de împlinire a promisiunilor divine, și ne încurajează să privim cu speranță și optimism către viitor și să ne întărim credința în puterea iubirii și a milostivirii. Este o sărbătoare a luminii și a vieții, care ne amintește că, indiferent de greutățile prin care trecem, există mereu speranță și că lumina biruie întunericul. În final, din partea organizației noastre, transmitem cele mai sincere urări de bine și de prosperitate tuturor membrilor, susținătorilor și comunității noastre. Sărbătoriți aceste momente cu inimile deschise și cu gânduri pline de speranță și optimism, căci în fiecare floare înflorită și în fiecare lumină a Săptămânii Paștelui se ascunde puterea unor noi începuturi și a unei lumi mai bune pentru toți.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dorim să vă transmitem cele mai sincere urări de bucurie, pace și armonie în viețile și în familiile dumneavoastră. În această perioadă de sărbătoare și reînnoire, ne dorim ca fiecare moment petrecut alături de cei dragi să fie plin de lumină și căldură, iar fiecare răsărit de soare să vă aducă speranță și bucurie în suflete.  Vă mulțumim pentru colaborarea și implicarea dumneavoastră și vă dorim ca aceste sărbători să vă aducă momente de odihnă, recunoștință și fericire alături de cei dragi. 

Notă. Ironia sorții face că în ziua în care președintele nostru, Dl. Florentin Scalețchi își sărbătorește ziua de naștere, omenirea (dar în special SUA) comemorează una dinte cele mai dramatice și săngeroase atacuri teroriste din istorie, cele din 11 septembrie de la New York, data la care în acest an, dânsul va împlini 70 de ani!

In memoriam „Ground Zero” (The Pile) – New York. Comemorarea zilei de 11 Septembrie (Corespondenţă de la Lordul, Amiral Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite)

În afară de președintele-fondator OADO, Dl. Florentin Scalețchi, există în Staff al Jurnalul Bucureștiului, alți 3 membri sărbătoriți de Duminica Floriilor, este vorba de D-na Florentina Csinta-Managerul general al Jurnalului, D-na Lili Csinta și de Dl Profesor Narcis Zărnescu. Le urăm „La Mulți Ani”.

Prof. dr. Narcis Zărnescu este membru al Academiei Germano-Române și al Academiei Oamenilor de Știință din România (secretar științific al Secției X–Filosofie, Teologie și Psihologie), lector la Future University în cadrul Modulului de cursuri Relații Internaționale și Diplomație, prima instituție privată din România care formează specialiști în Relații Internaționale și Diplomație, Siguranță Națională și Securitatea Informațiilor, Cybersecurity. Profesorul Narcis Zărnescu este membru în Staff al Jurnalului Bucureștiulșui, membru titular al CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii), redactor șef al revistei „Academica” și redactor șef adjunct al revistelor Sudii & Comunicări, Noesis și mai recent Cunoașterea științifică și Intelligence Info al CRIFST și este distins cu l’Ordre des Palmes académiques” al Republicii Franceze.

Corespondenţă de la Lordul Sir Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Redactat de Cătălin Asavinei Președinte–fondator al OADDR (Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română) partener al Jurnalul Bucureștiului în anchete (investigații criminale)

Articole asociate

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…

Comunicat OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite). Prezența Amiralului (rt) Florentin Scalețchi (președinte – fondator al OADO) și a Jurnalistului de investigații criminale Thomas Csinta (atașat de presă al OADO) la evenimente cu caracter național și internațional cu ocazia zilei de 23 Aprilie (Ziua internațională a Cărții și a Drepturilor de autor)

Activitatea internațională a OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite) în Franța Metropolitană (inclusiv în Corsica) și în țările francofone (Belgia și Elveția) în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (specializat în investigații jurnalistice criminale în domeniul socio – judiciar, inclusiv, în apărarea victimelor erorilor judiciare)

Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română (OADDR) partener de anchete (investigații) al ICIS (International Criminal Investigation Service) al Jurnalului Bucureștiului

Nota redacției

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

ICR Stockholm – Marea retrospectivă a picturii românești contemporane din colecțiile asociației franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (aflată sub președinția eruditului promotor de artă vizuală Michel Gavaza)

Cronologie Biblică, în sinteză, pe înțelesul tuturor. Partea 1 (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița, economist, filosof și scriitor)

Istoria o scriu temerarii, nu epigonii – Corespondența mea privată cu compatriotul meu (francez), fostul funcționar de Poliție și membru IPA (International Police Association – France), Loïc Thétio („Românul de pe Coasta Atlanticului”, „Omul pe care ni l-a trimis Dumnezeul”) – angajați profund în ajutoarele umanitare și în slujba adevărului istoric (de 33 de ani)

Supradotarea – o condiție psihologică specială. Evaluare la Leonardo School – Centrul Gifted Education din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului și al CUFR – Centre of French Graduate and Postgraduate advice – education – research & developement, Paris–Bucharest)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Le dossier criminel Matthieu Moulinas. Étude de la criminalité sexuelle juvénile (par le biais des MASS – Mathématiques Appliques). Dosarul criminal Matthieu Moulinas (criminal sexual minor recidivist, condamnat la închisoare pe viață). Subiect de teză de doctorat – Studiul criminalității sexuale juvenile cu ajutorul MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale – Sistemele complexe, Fornale și Fractali – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO – Națiunile Unite, detașat permanent la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor Judiciare franceze)

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru (Director Executiv Adjunct Protecție Socială a DGAS România – AEDOPS România) – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra