Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: a) Democracy cannot exist without opposition, b) Elected representatives are our representatives and not our masters, c) Criticism fosters progress, d) Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.
„Dacă toate florile și-ar dori să fie trandafiri, primăvara și-ar pierde farmecul” (St Therese of Lisieux)
Duminica Floriilorcomemorează un eveniment menționat de către toate cele patru evanghelii: intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilorși marchează un moment de înflorire a naturii, dar și al sufletelor noastre. Aducem și noi un omagiu frumuseții efemere a florilor, dar și semnificațiilor profunde pe care le poartă în cultura noastră. Este un moment al învierii și al regenerării, care simbolizează speranța într-un viitor mai bun și optimismul pentru zilele ce vor urma.
Pentru ziua de Florii, îi urăm La mulți ani și îi transmitem urări călduroase și pline de bucurie și dumnealui și tuturor celor cu nume de floare. Fie ca viața lor să fie la fel de frumoasă și înfloritoare precum a florilor al căror nume îl poartă. Precum petalele delicate ce se deschid la soare, să le strălucească fericirea în inimi, iar sufletele lor să fie la fel de pure și parfumate precum corola florilor. Să fie înconjurați de dragoste și grijă, așa cum florile sunt ocrotite de raze și ploi binefăcătoare. Să înflorească în fiecare zi, să-și reverse bucuria și frumusețea asupra celor din jur, asemenea florilor care ne trezesc emoții profunde, ne reconectează cu ceea ce este esențial și ne ajută să apreciem frumusețea și puritatea care ne înconjoară, și împodobesc pământul cu o splendoare Dumnezeiască.
Sărbătoarea Duminicii Floriilorprecede începutul Săptămânii Paștelui, un moment de reflecție, recunoștință și renaștere spirituală pentru milioane de oameni din întreaga lume. În această perioadă, ne reamintim de importanța iubirii, compasiunii și sacrificiului, reflectând asupra semnificației profunde a învierii și a speranței pe care o aduce în viețile noastre. Săptămâna Paștelui reprezintă o perioadă profundă și solemnă în calendarul creștin, care cuprinde mai mult decât doar ceremoniile și tradițiile religioase. Este o perioadă de reflecție și introspecție, în care credincioșii își amintesc de suferința și sacrificiul lui Isus Hristos, dar și de promisiunea învierii și a vieții veșnice.
În această săptămână, fiecare zi are o semnificație aparte, începând cu Duminica Floriilor,care marchează intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim,și continuând cu ritualurile și ceremoniile specifice fiecărei zile: spălarea picioarelor, Cina cea de Taină,Rugăciunea de la Muntele Măslinilor,Patimile și Răstignirea,și, în cele din urmă, Învierea. În această săptămână, credincioșii sunt chemați la o intensificare a rugăciunii, a postului și a meditației asupra suferinței, morții și învierii lui Hristos.Sunt respectate numeroase tradiții și obiceiuri menite să marcheze semnificația spirituală a acestei perioade sfinte, este un moment de unitate și legătură pentru comunitățile creștine din întreaga lume, care se adună pentru a participa la slujbele și procesiunile speciale, pentru a se apropia de misterul pascal și de a-și întări credința și speranța în biruința vieții asupra morții.
În plus față de aspectele religioase, Săptămâna Paștelui reprezintă și un prilej de reuniune a familiei și a prietenilor, de a împărtăși bucuria și speranța într-un viitor plin de lumină și binecuvântare. Este o perioadă în care tradițiile culinare și obiceiurile specifice fiecărei culturi sunt aduse în prim-plan, oferind ocazia de a savura bucate tradiționale și de a petrece timp de calitate alături de familie și de toți cei dragi. Săptămâna Pașteluieste un moment de împlinire a promisiunilor divine, și ne încurajează să privim cu speranță și optimism către viitor și să ne întărim credința în puterea iubirii și a milostivirii. Este o sărbătoare a luminii și a vieții, care ne amintește că, indiferent de greutățile prin care trecem, există mereu speranță și că lumina biruie întunericul. În final, din partea organizației noastre, transmitem cele mai sincere urări de bine și de prosperitate tuturor membrilor, susținătorilor și comunității noastre. Sărbătoriți aceste momente cu inimile deschise și cu gânduri pline de speranță și optimism, căci în fiecare floare înflorită și în fiecare lumină a Săptămânii Paștelui se ascunde puterea unor noi începuturi și a unei lumi mai bune pentru toți.
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dorim să vă transmitem cele mai sincere urări de bucurie, pace și armonie în viețile și în familiile dumneavoastră. În această perioadă de sărbătoare și reînnoire, ne dorim ca fiecare moment petrecut alături de cei dragi să fie plin de lumină și căldură, iar fiecare răsărit de soare să vă aducă speranță și bucurie în suflete. Vă mulțumim pentru colaborarea și implicarea dumneavoastră și vă dorim ca aceste sărbători să vă aducă momente de odihnă, recunoștință și fericire alături de cei dragi.
Notă. Ironia sorții face că în ziua în care președintele nostru, Dl. Florentin Scalețchi își sărbătorește ziua de naștere, omenirea (dar în special SUA) comemorează una dinte cele mai dramatice și săngeroase atacuri teroriste din istorie, cele din 11 septembrie de la New York, data la care în acest an,dânsul va împlini 70 de ani!
Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…