Acasă Construcții civile și industriale Conferință de presă prilejuită de demararea proiectului de reabilitare a MNIR...

Conferință de presă prilejuită de demararea proiectului de reabilitare a MNIR (Muzeului Național de Istorie a României) partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului

Muzeul Național de Istorie a României anunță organizarea unei conferințe de presă, cu prilejul finalizării caietului de sarcini pentru lansarea licitației în vederea realizării Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție. Acest demers deschide seria măsurilor practice pentru realizarea proiectului de restaurare, consolidare, extindere și reamenajare a sediului muzeului. Conferința de presă va avea loc în data de 15 noiembrie, orele 14h00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12, București. Evenimentul se va desfășura în prezența doamnei Raluca Turcan, Ministru al Culturii și a unui reprezentant al Unității pentru Managementul Proiectelor din cadrul Ministerului Culturii. Reabilitarea sediului muzeului constituie cel mai important obiectiv din cadrul memorandumului semnat de Guvernul României cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în noiembrie 2022, care prevede alocarea sumei de 300Mil€ pentru reabilitarea unor clădiri istorice în care funcționează instituții culturale de prim rang ale României.

Nota redacției. Noul Muzeu Național de Istorie a României–concurs internațional de soluții de arhitectură pentru reabilitarea sediului MNIR (1 Februarie 2016)

Muzeul Național de Istorie a României și-a propus să se reafirme ca un muzeu contemporan de istorie, prin revalorizarea clădirii sale și a relațiilor acesteia cu contextul urban, crescând calitatea expunerii colecțiilor și a serviciilor culturale oferite publicului. În acest scop, Muzeul Național de Istorie lansează concurs internațional de arhitectură, organizat de Ordinul Arhitecților din România sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților, cu sprijinul Ministerului Culturii. Scopul concursului este să selecteze cel mai bun concept spațial și muzeografic pentru Noul MNIR, demn de un muzeu reprezentativ pe plan național și semnificativ la scară europeană. Câștigătorul va primi mandatul de proiectare pentru restaurarea clădirii, reamenajarea spațiilor și expunerea inovatoare și atractivă a colecțiilor. Intenția este ca acest concurs să deschidă calea către o intervenție arhitecturală de înaltă ținută, care să creeze un cadru contemporan pentru prezentarea istoriei naționale și a discursurilor istoriei într-o manieră reprezentativă și atractivă pentru publicul larg al noului mileniu, pregătind în același timp un foarte important monument istoric al capitalei (Palatul Poștelor) pentru cel de al doilea său secol de existență. „Se propune căutarea celei mai bune întâlniri între arhitectura veche, de patrimoniu, a Palatului Poștelor cu arhitectura nouă, contemporană, care să creeze fundalul unuia dintre cele mai importante așezăminte muzeale din capitală. Reușita acestei inițiative, transformată în realitate prin lansarea concursului în data de 1 februarie (n.r.2016), constă în adoptarea procedurii concursului de arhitectură de autoritățile din România care, din păcate, nu practică această formulă europeană consacrată decât în mod excepțional”, remarcă arh. Șerban Țigănaș, președintele OAR.

Însemnătatea concursului este strâns legată de Centenarul „Marii Uniri” (1 decembrie 1918-2018), eveniment care a adus împreună provinciile istorice în construcția statului de astăzi, la finalul Primului Război Mondial. În aceste circumstanțe, concursul pentru Noul MNIR anunță o serie amplă de evenimente dedicate Centenarului național. De aceea, concursul, noul proiect care îi va urma și lansarea lucrărilor vor fi gesturi simbolice și promisiuni pentru viitor. Prin acest concurs internațional de arhitectură, Ordinul Arhitecților din România invită arhitecți și echipe de proiectare multidisciplinare să redea Bucureștiului și țării un Nou MNIR, pe măsura remarcabilelor sale colecții și a semnificației sale arhitecturale, urbane și istorice. „Eforturile de generare a acestui concurs au durat câțiva ani și se datorează echipei muzeului, conduse de domnul Ernest Oberlaender Târnoveanu, istoric și director MNIR, domnului arh. Sergiu Nistor, consilier prezidențial, și echipei Ordinului Arhitecților din România, coordonate de doamna prof. dr. arh. Ana Maria Zahariade, vicepreședinte, a adăugat arh. Șerban Țigănaș, președinte OAR. 

Reabilitarea MNIR, estimată la peste 100 milioane de euro. De unde vor veni banii

Notă. A se vedea și celelate articolele asociate despre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR),  în Jurnalul Bucureștiului

Articol asociat

Deschiderea expoziției „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens” la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României) partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului

Nota redacției

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra