Acasă Sănătate Cuptorul cu micro unde dăunează grav sănătății!

Cuptorul cu micro unde dăunează grav sănătății!

Redbubble

Sincer mi-aș dori că toți cei ce citiți acest articol, să înțelegeți că, utilizarea acestei invenții la gatirea și încălzirea mâncării este una din cele mai rele idei pentru sănătate, atât a dumneavoastră cât și a celor din jur. Când porniți cuptorul, asta dacă nu reușesc să va conving că va omorâți singur, aveți măcar grijă să nu stați în preajma, dar la o distanță de cel puțîn 2 metri, funcție de puterea cu care este echipat. A staționa în fața ușii cuptorului, cât timp acesta funcționează este probabil una din ideile „crețe” pe care să nu o puneți niciodată în practică. Va va costă enorm!

Principiul de lucru al cuptorului cu microunde

Cuptorul cu microunde este un generator de microunde, un magnetron. Magnetronul este un oscilator de putere în microunde. El lucrează în regim de purtătoare sau impuls. În radiație continuă poate debita puteri de microunde de ordinul 20kW cu randament de 80%,iar în regim de impuls puteri de megawați, întrucât puterea de vârf Pv și puterea medie Pm, corespunde raportului între perioada de repetiție T și durata impulsului. Banda de frecvente de lucru este îngustă deoarece magnetronul utilizează cavități rezonanțe încorporate într-un anod metalic masiv de obicei din Cu. Între anod și catod se aplică o tensiune continuă de ordinul miilor de volți. Datorită cavităților rezonanțe prevăzute în anod, câmpul electromagnetic de microunde are la rezonanță intensitate mare, astfel încât în obținerea puterii de microunde prin frânarea electronilor, contribuie atât interacțiunea îndelungată câmp electric electron, cât și intensitatea mare a câmpului electric. Interacțiunea are loc în timp ce electronii se deplasează în jurul catodului, în spațiul anod-catod.

Magnetronul este un element esențial în generarea energiei de microunde, el transformînd frecvența rețelei de 50 Hz în înalta frecvența 2,451GHz. Este un tub vidat de geometrie cilindrică avînd 2 electrizi anod și catod. Anodul este realizat din cupru și constă din mai multe cavități care formează circuite rezonanțe. Una din aceste cavități conține o antena care permite extragerea energiei și transmiterea ei în exterior.

Catodul are în general formă elicoidală este realizat din wolfram se încălzește până la temperatura de 2000 [K] datorită aplicării unei tensiuni cuprinse între 5-10 V și în plus catodul este plasat la un potențial negativ de tensiune între 6-10kV. Aceste magnetroane pot funcționa în regim continuu sau în impulsuri dând puteri de ordinul zecilor de kw cu un randament de 70%.

Funcționarea magnetronului se bazează pe transferul de energie pe care îl realizează electronii în spațiul de interacțiune. Electronii absorb energie de la sursă de tensiune anodica și o cedează prin intermediul câmpului electric de înalta frecvența cavitatilor rezonanțe.

Sub acțiunea câmpului electric creat de tensiunea anodica și a câmpului magnetic creat de magnet sau electromagnet electronii se pun în mișcare descriind traiectoria sub formă unor bucle succesive denumite cicloide. Aceste ciclode sunt caracterizate printr-o viteză de translație, și o viteză de rotație. Când viteză de transfer și cea de rotație sunt egale inelele sunt cicloide. Electronii care se deplasează în sensul liniilor de câmp sunt franati și cedează o parte din energia lor cinetică. Electronii care se mișcă în sens contrar liniilor de câmp sunt accelerati și absorb energia de la câmpuri de înalta frecvența. Pentru ca energia cedată de electroni să fie mai mare decât energia primită și magnetronul să funcționeze cu un randament bun trebuie că pe o parte să se mărească numărul de electroni franati iar pe de altă parte să se micșoreze numărul de electroni accelerati.

În afară de această este necesar că timpul necesar în care electronii utili adică cei franati se deplasează de la o fanta la altă să corespundă cu jumătate din perioada oscilațiilor de înalta frecvența, pentru că astfel să se găsească în dreptul fiecărei fante tot un câmp frânat. Elecronii frânați descriu bucle mai largi rămânând mai mult timp în spațiul de interacțiune și trecând prin față mai multor fante ei cedează o cantitate de energie mai mare câmpului.

Influența hotărâtoare asupra performanțelor și asupra fiabilității magnetronului o are catodul datorită caracteristicii sale de emisie electronică emisie care se măsoară în [A/cm2]. În cazul magnetronului eliberarea din metal a electronilor se produce prin emisie termoelectronica pe seama energiei termice furnizată de catodul încălzit fenomen puternic dependent de temperatura și de materialul catodului. În magnetron doar o parte a căldurii catodului se produce datorită curentului de încălzire, cealaltă parte destul de însemată provine de la electronii de faza nefavorabilă a căror energie cinetică se transformă în căldură prin bombardarea regresivă ciocnind neelastic catodul.

La magnetroanele de tip radar adică acele magnetroane care funcționează în impulsuri după o scurtă perioada de încălzire circuitul de filament este dereglat și încălzirea este asigurată în continuare de bombardamentul electronilor de faza nefavorabilă. Pentru realizarea catozilor se utilizează sârmă de wolfram toriat, timp de lucru pentru acesta este de 1900 – 1950[K]. Pentru wolfram toriat la temperatura de 1900[K] densitatea curentului de saturație este de j s =10[A/cm2 ].

Temperatura de topire a Wolframului este 3370[0C]. Creșterea temperaturii de lucru asigura o creștere rapidă a emisiei dar cauzează în mod nedorit reducerea accentuată a duratei de viață a catodului.

Alegând temperaturi de lucru mai joase scăderea emisiei poate fi compensată prin mărirea suprafeței de emisie deci prin mărirea dimensiunilor catodului. Catozii realizați din Wolfram toriat au o emisivitate de aproximativ 1000de ori mai mare decât cei realizați Wolfram pur la aceeași temperatura de funcționare. Activarea catozilor din Wolfram toriat se face în timpul vitarii magnetronului după care se țîn timp de ore la o temperatura de 210[K] timp în care emisia electronică crește la valoarea nominală. La o creștere a temperaturi în intervalul 2400-2500[K] corespunde o creștere de 2,6 ori a emisiei electronice în timp ce viteză de evaporare este de 5,8 mai mare.

Efectele utilizării magnetronului asupra alimentelor

Încălzirea mâncării, conform părții teoretice, se bazează deci pe introducerea acesteia în zona de „câmp elecromagnetic” generat și bombardarea acesteia cu electronii accelerati de magnetron în paralel cu creșterea vibrației.

Vibrația și bombardamentul intens cu electroni accelerati determina încălzirea de la interior la exterior a mâncării, laptelui. Fenomenul generează evident radicali liberi, cu durata mai mare sau mai mică de viață, dar care nu-și încetează existența instantaneu în momentul în care scoatem mâncarea din cuptor, și o consumăm caldă fiind!

Putem spune, fără să greșim prea mult, că aparatul cu microunde bombardează nuclear” mâncarea la nivel celular. Gătitul cu un cuptor cu microunde distruge astfel majoritatea substanțelor nutritive din alimente (în ciuda a zeci de studii care “contrazic” această situație!) care lupta împotriva cancerului (antioxidanții) și promovează totodată deficiențele nutriționale rezultate în mod evident din proces.

Nu te lăsă păcălit de aparențe. Ce e cu adevărat înșelător în cazul gătitului cu microunde este faptul că produsele alimentare încă pare a fi în esență aceleași, dar la nivel celular, e că și cum un război nuclear a avut loc în interiorul lor. Structura moleculară naturală este practic decimată. Dacă ai putea vedea produsele alimentare încălzite cu microunde cu un microscop electronic, nu le-ai mai mânca niciodată, pentru că ai vedea și cunoaște efectele dezastruoase asupra a tot ce constituia factor nutrițional, exact așa cum se petrec în realitate.

În cele ce urmează vom prezența pe scurt câteva din testele făcute asupra acțiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple și pot fi făcute de oricine. Vă invit chiar să le încercați și să constatăți și singuri „beneficiile inestimabile” ale cuptorului cu microunde! E singurul mod de a va convinge!

Dacă v-ați întrebat vreodată în legătură cu proprietățile alimentelor gătite la microunde, acesta este un experiment pe care îl puteți face acasă: puneți semințe de plante (grâu, fasole etc), în două ghivece. În aceste ghivece puteți folosi în loc de pământ – vată, sau alt material pe care să puneți semințele, fără să le înecați în apă și fără să stea uscate. Vată permite observarea mult mai bună a fenomenelor.  Unul dintre ghivece va fi udat cu apă obișnuită, iar celălalt doar cu apă din aceași sursă că și primul, dar care a fost mai întâi ținută în cuptorul cu microunde, încălzită la fierbere și apoi lăsată să se răcească la temperatura camerei. Rezultatele testului sunt uimitoare și se va constată faptul că semințele care au fost udate doar cu apă de la microunde, în marea lor majoritate, nu vor crește aproape deloc și, de fapt, multe dintre ele nici nu vor încolți. Sănătos, nu-i așa?

Țînând cont de faptul că într-un organism normal, mai mult de 63% din greutate o reprezintă apă, iar în cazul copiilor mici procentul este și mai mare, oricine își poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra stării de vitalitate și sănătate.

O posibilă explicație a acestui fenomen este faptul că în mod normal apă pură de izvor, sau apă care nu a fost prelucrată prea mult are moleculele cu orientare levogira (are sensul de rotație spre stânga, este Apa Vie din basmele românești!).

Apa poluată, în schimb, precum și apa care a fost ținută la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira (se rotește spre dreapta, este Apa Moartă din basmele strămoșilor noștri!). S-a constatat că orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sănătoasă pentru organism, iar cea dextrogira – dimpotrivă – are efecte de îmbătrânire prematură, pierderea vitalității, încetinirea activităților celulare și cancer.

În 1989, biologul elvețian Dr. Hans Hertel (în același timp și alți cercetători din domeniul alimentației), a studiat efectele mâncării preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt săptămâni, ei au locuit într-un mediu controlat și în anumite intervale de timp li s-au dat diverse mâncăruri: mâncare nepreparata, mâncare gătită convențional și mâncare gătită la microunde. După fiecare masă li s-au luat probe de sânge. S-a constatat că atunci când se mănâncă mâncare gătită la microunde, în timp, apar următoarele schimbări semnificative în chimia sângelui: o scădere a valorilor hemoglobinei și a colesterolului HDL „colesterolul bun”, în comparație cu „colesterolul rău”. S-a mai constat scăderea nivelului imunității, și în același timp, creșterea nivelului leucocitelor, ceea ce în general indică o otrăvire și o deteriorare a celulelor sângelui, condițiile necesare apariției bolilor degenerative și a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat că: efectele măsurabile la om relativ la ingestia mâncării preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gătită prin mijloace obișnuite, sunt alterări ale sângelui care pot fi de asemenea recunoscute în etapele premergătoare apariției bolilor și care indică începutul unui proces cancerigen“.

Cuptoarele cu microunde prăjesc” mâncarea prin supunerea moleculelor la o vibrație foarte rapidă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face că acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte și în același timp apar compuși noi, numiți „componente radiolitice”, care nu se găsesc în natură.

Microundele distrug viața

În mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forță vitală a unei celule, pentru că această să poată fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea și proprietățile nutritive ale alimentelor.
Când această vitalitate este distrusă, microorganismele penetrează mult mai ușor și mâncarea se alterează și mucegăiește mult mai repede. La începutul anului 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma deoarece un pacient a murit după o transfuzie cu sânge tratat la microunde. În mod normal, spitalele încălzesc sângele folosit în transfuzii, dar nu la microunde.

Prof. Dr. John Kerner și Prof. Dr. Richard Quinn de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este că “tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scăzute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite în lupta împotriva îmbolnăvirilor (componentă imunitară)”.

După mai multe cercetări, Kerner a publicat în aprilie 1992 concluziile conform cărora tratarea cu microunde prin ea însăși poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obișnuit de încălzire”. În plus, la o emisiune de radio a Universității din Minnesota, s-a arătat că “microundele nu sunt recomandate pentru încălzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Încălzind laptele la microunde, apar anumite modificări ale acestuia. Astfel, se constată pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietăți protectoare”.

Un alt studiu la Viena avertizează că încălzirea la microunde a laptelui poate duce la „modificări structurale, funcționale și imunologice” și că microundele transformă aminoacidul L-prolina în D-prolina, o toxina recunoscută care afectează sistemul nervos, ficatul și copiii.

În Rusia, microundele au fost interzise în 1976 din cauza consecințelor lor negative asupra sănătății, după ce mai multe studii au fost realizate pentru această. Iată în continuare câteva din rezultatele lor:
– Mâncarea preparată la microunde pierde între 60% și 90% din energia ei vitală și în același timp i se accelerează procesele de dezintegrare structurală;
– Substanțele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;
– Chimia mâncării este alterată, având că efecte disfuncționalități ale sistemului limfatic și scăderea capacității organismului de a lupta împotriva proceselor canceroase;
– Crește numărul de celule canceroase din sânge;
– Când vegetalele crude, gătite sau înghețate au fost supuse la microunde chiar pentru un timp scurt, compoziția lor nutritivă a fost alterată și în același timp au apărut radicali liberi (compuși toxici, răspunzători de procesele de degenerare și îmbătrânire);
– Mâncarea gătită la microunde cauzează creșterea numărului de cancere stomacale și intestinale, o degradare generală a țesuturilor celulare periferice și o scădere graduală a funcționalității sistemlor digestive și excretorii la un procent ridicat din cei testați;
– Scade capacitatea organismului de a metaboliza și folosi vitaminele din complexul B, C, E precum și anumite microelemente și hormoni;
– De asemenea, chiar simplă apropiere a corpului de un cuptor cu microunde a generat o serie de probleme de sănătate !!!

Un alt gen de relatări a venit din partea celor care au arătat ce resimt atunci când mănâncă mâncare gătită la microunde.

Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simțit rău și obosită” într-o zi, și a constatat că, de fapt, consumase la restaurant mâncare pregătită la microunde. În practică ei, Relfe a descoperit că toți pacienții au avut semnale alergice de reacție a corpului la mâncarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: Dintre toți cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severă la mâncarea gătită la microunde”.

În loc de concluzii

Microundele decimează absolut toată valoarea nutritivă a alimentelor, distrug chiar vitaminele și fitonutrientii, adică exact substanțele care previn bolile și sunt capabile să susțînă stare bună și foarte bună de sănătate. Studiile anterioare au arătat că aproape 98% din nutrienții de combatere a cancerului din broccoli, de exemplu, sunt distruși prin expunerea la microunde.

Pentru a înțelege de ce, trebuie să se înțeleagă natură vitaminelor și fitonutrientilor (substanțe nutritive de baza din plante). Acestea sunt molecule foarte delicate, instabile (extrem de reactive) care sunt afectate de factori că temperatura, pH. Ele sunt deci ușor distruse de căldură, motiv pentru care alimentele vegetale crude conțîn mult mai multe substanțe nutritive vegetale comparativ cu alimentele gătite. Carotenoidele, antioxidanții și alte molecule, cum ar fi DIM (prezente în broccoli) sau antociani (în porumbul violet, struguri) sunt toate ușor distruse de energia microundelor.

Gătitul cu microunde este probabil cel mai rău mod de a găti alimentele deoarece microundele excită moleculele de apă din interiorul matricii legumelor și fructelor indiferent ce gătim, cauzând că fenomenul de incălzire să aibă loc din interior spre exterior și nu invers, că în modul gătitului tradițional.

Alimentele preparate la microunde nu sunt doar mâncare „moartă” la fiecare nivel, este hrană care a fost deconstruita molecular, nelăsând nimic, doar calorii goale, fibre și minerale. Practic, întregul ansamblu de vitamine și conținutul fitonutrient al legumelor și fructelor fost distrus. Dacă vrei să mănânci într-un mod sănătos, asigura-te că o parte semnificativă a dietei tale este de origine vegetală, plante adică (legume și fructe crude în special).

Este bine să mănânci ceva gătit cu aburi, amestecate cu cele prăjite (rar) sau chiar legume la grătar, dar în cazul grill-ului produselor alimentare, trebuie evitată arderea excesivă, deoarece toate părțile arse conțîn cauzatoare de cancer, substanțe chimice toxice, care promovează cancerul de colon, în primul rând.

Amintiți-vă, o persoană care gătește o mulțime de alimente la cuptorul cu microunde va avea în mod inevitabil deficiențe nutriționale cronice care vor promova dezvoltarea unor boli grave, precum cancer, diabet, boli osoase, pierderea funcției cerebrale, boli de inima și multe alte probleme de sănătate. Oamenii sănătoși în societatea actuală sunt, de obicei, cei care folosesc cel mai rar sau deloc cuptorul cu microunde pentru „gătitul” sau „încălzirea” alimentelor lor.

Notă. Pentru cei interesati de riscurile Magnetronului: Bibliografie