Acasă Sănătate Identificarea orezului fals (toxic) făcut din plastic și amidon!

Identificarea orezului fals (toxic) făcut din plastic și amidon!

China rămâne cel mai mare producător mondial de orez. Regatul Mijlociu produce recolte de peste 200 de milioane de tone pe an și o mare parte din recolta este exportat peste tot în lume. Dar, bucătarii și cei asemeni lor, toți deopotrivă ar trebui să aibă grijă: nu numai pentru că sunt prezente cantități imense de pesticide care sunt utilizate în agricultură chineză, dar, potrivit unui raport din Corea de Sud, publicat în The Korea Times orezul este, de asemenea, fabricat artificial.

Amidonul de cartofi se amestecă cu un plastic (o rășînă sintetică, de exemplu) și apoi este tras în fire de diametru egal cu cel al bobului de orez apoi tăiat la lungimea bobului de orez și în cele din urmă fasonat în formă de bob de orez. Ingenios, nu-i așa?

În final boabele sunt fierte, cu o tipică aromă de … orez (aici sigur că vor apărea și alte arome!). Medicii au avertizat insistent împotriva consumului de orez artificial astfel produs: trei porții de orez sintetic conțîn la fel de mult plastic că cel existent într-o pungă de plastic de dimensiune mică. Asta e alarmant!

Orezul fals este deja peste tot – Află cum să recunoști și deosebești adevăratul orez de cel fals

Fiți atenți atunci când cumpărati sau consumați orez. Din păcate, în ceea ce privește produsele alimentare s-a întâmplat ceva ce nu ne-am fi imaginat vreodată. Falsul orez este vestea șocantă pentru noi toți, mai mult decât atât, acesta este cel mai periculos lucru pentru sănătatea noastră în prezent. Toată populația Asiei mănâncă orez în fiecare zi și la fiecare masă!

După cum este indicat de către analiștii din Asia, acolo a fost creat un monstruos fals al orezului. Fiecare parte a examinării a apărut în știrile de zi cu zi și cu toate acestea există încă persoane care nu au încredere în aceste date. Recomandarea noastră este să cercetați și să investiga ceea ce sunteți dispus să cumpărati și să mâncați! Falsul orez a fost „descoperit” în „interesantă” China, apoi în Vietnam și într-un final și în India. Fiecare dintre ele sunt națiuni în care orezul este utilizat constant la prepararea hranei.

 

Acesta poate fi, acum, de asemenea, găsit în Indonezia și chiar și în Europa în aceste zile sumbre, și România sigur are în depozite această marfă! Cumpărătorii au început să observe că, chiar și câteva branduri renumite au început să folosească acest fel de orez fals. Cum e posibil? 

Vă aduceți aminte că Institutul de Chimie Alimentară avea prin lege obligația de a verifica tot ce intră în România încă înainte că mărfurile să între în țară? Dacă da veți ști și de ce a dispărut! Pentru că nu a fost o întâmplare” așa cum și-ar dori unii să credeți. Falsul orez este aproape similar cu cel autentic și cel mai probabil nu veți avea capacitatea de a deosebi bobul fals de cel real, cele două tipuri de orez putând fi consumate în egală măsură. Un lucru este însă fără îndoială sigur: falsul orez poate aduce o mulțime de probleme cu stomacul. Unele pot fi chiar extrem de grave!

Reale probleme legate de stomac, pot apărea că urmare a consumului de orez fals, așa că întreaga populație a României  are nevoie să fie protejată pentru a se evita un dezastru. Nu mâncați orez în fiecare zi, puteți astfel avea grijă de această problemă rarind riscul dar asta sigur nu e o soluție. Asta dacă nu vreți să aplicați nimic din cele ce vi le voi prezența ulterior.

O parte din rapoartele apărute până în prezent afirmă că falsul orez este „făcut” din cartofi și din produse sintetice. Alte rapoarte însă arată că nu există nici o garanție că nu există, de asemenea, și unele substanțe chimice diferite folosite la fabricarea orezului. Falsul orez poate fi găsit în sectoare de activitate diferite de care persoanele fizice pot să se distatanțeze rapid.

În Malaezia, enormă piață de desfacere a orezului, are un adevărat și autentic control, extrem de strict al elementelor vândute, astfel încât falsul orez este practic dificil de vândut. Cu toate acestea, o mulțime considerabilă de piețe mici nu au această experiență de control. Și aici e și cazul României. Multe persoane au început să se gândească la modul în care acesta poate fi identificat disociind astfel între orezul autentic și orezul falsificat.

Păstrați o atenție sporită atuci când gătiti orezul și/sau îl fierbeți. Aspectul orezului natural se schimbă atunci când este supus procesului de fierbere în timp ce falsul orez arată la fel și înainte și după și nu-și schimbă nici măcar formă. Dacă miroase a plastic încins când fierbeți orezul, atunci probabil că gătiți un orez falsificat. Cea mai bună opțiune este să opriți consumul de orez pentru câteva zile, până când … guvernul României vine cu o listă de mărci care vând orez fals și o face publică prin intermediul … La Sfântul Așteaptă, adică!

Acesta este legalizat și pe piața românească cu absolut toate actele necesare, inclusiv cu măsuri legale împotriva celor ce prezintă adevăratul orez vs. cel fals. Că așa-i la noi! Hoțul strigă hoții! Până atunci însă, împărtășiti vestea celor cu adevărat dragi că să rămână și ei protejați de falsul orez. Măcar un timp. Cu aceste trucuri simple pe care le puteți realiza singuri veți testa dacă orezul este sănătos-natural sau toxic-din plastic în mod absolut gratuit!

Testul Apei

Se toarnă o lingură de orez nefiert într-un pahar cu apă rece și se amestecă viguros. Dacă orezul se adună tot in partea de jos a paharului, e bine. Dacă boabele plutesc la suprafață, trebuie să fiti atenti! E sintetic!

Testul Focului

Încercați să ardeți un pic de orez cu un foc deschis produs de un chibrit aprins sau de brichetă. În cazul în care începe sa ardă imediat și miroase a plastic ars, atunci știi ce trebuie să faci! (Nu-l mânca!)

Testul Mojarului și Pistilului

Atunci când zdrobiți câteva boabe de orez cu un mojar și un pistil acestea ar trebui să fie reduse la o pulbere albă, de amidon. Dar dacă boabele sunt din cele artificiale, veți vedea la lumină o colorare galbenă în loc de alba – rasinile, bata-le vina.

Testul Mucegaiului

Dacă vreți să fiți sigur că gătiti orez natural atunci este destul de sigur, și de simplu, să puneți o cantitate mică de orez într-un recipient etanș și sa-l lăsati într-un loc cald (lângă calorifer, nu pe calorifer!). În câteva zile orezul natural va fi prinde câteva flori de mucegai. Numai orezul fals va rămâne fară urmă de mucegai – rășinile/plasticul. Nici mucegaiul nu se atinge de minunatele produse contrafacute!

Acesta este modul în care puteți sta  în condiții de siguranță și relativ sănătos într-o lume devenită între timp mult prea confuză, lume în care adevăratele valori sunt condamnate să dispară în timp ce … restul prosperă. Arată aceste trucuri și altora, pentru a evidenția orezul bun de consum, în primul rând rudelor si prietenilor și așa, nimeni nu va trebui să mănânce plastic la cină!

Cunoscând cât de mare este coeziunea socială din Romania nu aș miza pe acest aspect chiar deloc … Să moară si capra… vecinului e de o actualitate, cu adevărat, cruntă. Daca sunteti interesați de o colaborare pe teme legate de protecția consumatorului adresa redactiei Jurnalului Bucureştiului vă stă la dispozitie.