Acasă Caricaturi - caricaturiști Imagini umoristice dure, dar sincere, care reflectă realitatea în care trăim –...

Imagini umoristice dure, dar sincere, care reflectă realitatea în care trăim – în viziunea pictorului austriac Gerhard Haderer

Acesta este adevărul…

Arta este creată nu numai pentru a ne bucura privirea, dar și pentru a ne transmite idei și a ne pune pe gânduri. Pictorul austriac Gerhard Haderer de zeci de ani creează ilustrații satirice în care ne dezvăluie adevărul: de ce societatea noastră nu este perfectă.

Stilul realist i-a apărut când lucra ca designer grafic și ilustrator pentru agențiile de publicitate. Abia în 1985 Gerhard a devenit caricaturist independent și grafician satiric.

Vă prezentăm 31 de ilustrații, care vă vor atinge până în adâncul sufletului!

1. Știați că selfie-urle sunt mai ucigașe decât rechinii?

2. Ascundeți telefonul cela nenorocit și pur și simplu bucurați-vă de o nouă experiență!

3. Cine are nevoie de un zâmbet?

4. Abuzul „ascuns” al bisericii catolice.

5. Copilărie pierdută.

6. „Ce are în mâini?

7. Măcar nu fură… Deși… 

8. Farmecul marketingului.

9. „Plin” de bogăție și măreție…

10.„Lăsați-vă telefoanele și bucurați-vă de timpul petrecut împreună cu familia!” – au spus ei. Dar televizoarele?

11. Muștele nu dau greș?

12. Iată ce înseamnă o întâlnire de neuitat.

13. Cum funcționează sistemul fiscal în prezent.

14. „În imagine erau mai multe pești…”

15. Bucuria sărbătorilor în familie.

16. „De-aș avea o mașină sportivă aș merge cu viteză!”

17. Progresul și regresul.

18. În realitate creionul este mai puternic decât arma.

19. „Așteptăm pe cineva?”

20. Tehnologiile sunt pretutindeni.

21. George Orwell „Ferma animalelor“: „Douăsprezece voci urlau furioase și toate erau la fel. Ce se petrecuse cu fețele porcilor nu mai era de-acum o dilemă. Ființele de afară priviră de la porc la om și de la om la porc și din nou de la porc la om: deja era imposibil să mai spui care era care”.

22. Având mulți bani puteți oare face orice? 

23. Artă contemporană.

24. Principiile importante ale „cremei societății”:

25. Sunteți ceea ce mâncați?

26. Uzură planificată…

27. Uneori vârsta nu este doar un număr.

28. E timpul să sărim?

29. După zid.

30. „Zbor amânat”.

31. Jumătate din concediu petrecut pe drum.

Sursa

31 de imagini dure, dar sincere care ne arată cum ne-am transformat cu toții

Versiunea originală

31 Brutally Honest Illustrations By Gerhard Haderer Show What’s Wrong With Today’s Society

Greta Jaruševičiūtė BoredPanda

Articolul precedentÎn Kazakhstan, lupta cu coronavirus continuă (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)
Articolul următorIstoria Israelului pe scurt!
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv a studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.