Acasă Interviuri IPA Jurnal. Interviu cu Jacky Thévenot – Président de l’IPA (International Police...

IPA Jurnal. Interviu cu Jacky Thévenot – Président de l’IPA (International Police Association) France (Romanian IPA Journal – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite)

IPA–cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume –a fost creată la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” („Servicii prin prietenie”–în limba esperanto) a câştigat în peste cinci decenii de existenţă mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire–Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.
Născut la 15 decembrie 1914, el s-a angajat în iunie 1936 la Poliţia din Lincolnshire, unde s-a specializat în probleme de trafic rutier.

După cel de-al doilea Război Mondial, Arthur s-a dedicat proiectului înfiinţării unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, dând dovadă de mare încredere în oameni şi în virtuţile prieteniei adevărate. Între anii 1948 -1949, Arthur Troop a contactat numeroşi prieteni din poliţia locală şi din străinătate. Ideea lui a fost bine primită în câteva ţări europene (Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Suedia) şi în unele state africane, care au încurajat constituirea unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, alcătuită din secţii naţionale şi emiterea de către un Secretariat Internaţional, a legitimaţiilor pentru membri. De asemenea, era prevăzută adoptarea unei sigle specifice, plata unei cotizaţii individuale şi editarea unei reviste proprii. La 1 ianuarie 1950, Asociaţia a luat fiinţă, iar Arthur Troop a acţionat neobosit pentru a încuraja şi creearea altor secţii naţionale. În 1953, Olanda a fost prima ţară, după Marea Britanie, care şi-a constituit o astfel de secţie, Belgia şi Franţa le-au urmat în acelaşi an, iar Germania şi Elveţia au organizat secţii naţionale în următorii doi ani. Primul Congres Internaţional a avut loc la Paris, în 1955, iar Arthur Troop a devenit primul Secretar General Internaţional al Asociaţiei, post pe care l-a păstrat până la retragerea sa, în 1966. Pentru meritul creeării IPA, Arthur Troop a fost premiat, în 1965, cu Medalia Imperiului Britanic. Ulterior el a primit numeroase înalte distincţii din străinătate, între care titlul de „Doctor Honorius Causa” în Canada, „Crucea de Onoare” a Preşedintelui Republicii Austria, şi după dezvelirea statuii sale de pe câmpia ungară, în 1998, a fost răsplătit cu „Sabia de aur a Ungariei”.

Revista IPA Journal  (Wikipedia)

         

Anexa

IPA Journal (Wikipedia)

IPA Journal – Staff

Criminalitatea, prevenirea și combaterea ei în IPA Journal (International Police Association – corespondență din Franța de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA, atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite)

IPA (International Police Association) Congres – Secția Română septembrie 2021, un congres cu reflexii în viitor (Corespondenţă de la Lordul, Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite)

Al 6-lea Congres al IPA (Internation Police Association) de la Tirana (Albania) cu imagini inedite, în exclusivitate, pentru Jurnalul Bucureștiului. Corespondență de la Amiral H. E. HRH Lord Sir Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (Naţiunile Unite – Ecosoc)

Supravegherea electronică, visul suprem al oricărui oropsit din „umbra vieții” („Libertatea sub sechestru electronic” și frumusețea ei matematică – Mondo Police). Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale (atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite în Franța)

Frumusețea matematică a fizicii teoretice. Modelizarea matematică a sistemului de funcționare GPS. Concurs comun de admitere în celebrele școli superioare franceze de înalte studii Ecole Polytechinque (X) și ENS (Normale Sup’ – Școala Normală Superioară). Aplicații la supravegherea electronică („libertatea sub sechestru electronic”) a deținuților aflați în libertate condiționată sub control judiciar (corespondență de la prof. dr. Thomas CSINTA, Franța – Paris)

Candidatură la Academia Română. Lansare de carte la BCU (Biblioteca Centrală Universitară) București. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers. Carte de investigaţii jurnalistice cu tematică socio – judiciară și economică din actualitatea internaţională dedicată Generalului Bartolomeu–Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor–Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880 (Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist)

Nota redacției