Acasă Muzică, concerte, spectacole Laura & The Blue Workers featuring Paul Negoiţă (Corespondență de la Radu...

Laura & The Blue Workers featuring Paul Negoiţă (Corespondență de la Radu – Ioan Lupaşcu – managerul și coordonatorul evenimentului, partener Jurnalul Bucureștiului – magazin cultural educațional și de cercetare în științele socio – judiciare franco – român)

427
4

Anunţăm cu bucurie primul eveniment Trocadero Blues Nights! Pentru 12 octombrie 2023, Laura-Paul–Vlady–Teo–Viorel şi Marcel ne pregătesc un show-surpriză de după culesul viilor şi bătutul nucilor. Evenimentul va începe la ora 19h30. În deschidere Give’N’Take!

Laura & The Blue Workers a fost primul proiect de blues de mare succes care s-a născut înlăuntrul Urban Blues Festival. Practic, la iniţiativa lui Viorel Marinache, într-una din întâlnirile marţienilor de la Pub Universităţii,-reamintesc că ele au loc în fiecare zi de marţi cu cei implicaţi în industria muzicală românească, jurnalişti, muzicieni, sunetişti, fotografi, PR-işti, impresari, organizatori-, Viorel, Vlady şi Teo au pus la cale această nouă formulă de trupă, având-o ca solistă principală pe Laura Cernea, foarte apreciată pentru excepţionala ei voce şi sensibilitate interpretativă. Viorel Marinache a cochetat cu folkul, de la 16 ani fiind prezent în Cenaclul Flacăra, apoi a înfiinţat grupul Barock, în prima lor formulă cântând rock progresiv, iar după o intensă perioadă petrecută în UK ca muzician de studio a revenit în România. După cum se ştie, Vlady şi Teo au cântat cu mult succes în trupa de acompaniament a mult regretatului nostru Ioan Gyuri Pascu.

Laura Cernea este o cântăreață și compozitoare din România. A pătruns în lumea muzicii la vârsta de 6 ani când medicul ei a descoperit că suferea de astm. Ca o soluție a acestei probleme, mama ei a dus-o la lecții de canto, în speranța că exercițiile de respirație vor ține acest lucru sub control, iar Laurei i-a plăcut muzica din primul moment. În prezent este o tânără promițătoare, aflată la începutul carierei sale scenice, are mult talent și un timbru vocal deosebit de recunoscut. Pasionată de rock alternativ, blues, jazz și muzică veche, Laura ascultă în special cântărețe care o inspiră: Kaz Hawkings, Amy Winehouse, Susanne Sundfor, LP, Adele, Aretha Franklin, Tracy Chapman, Sam Smith, Mariah Carey, etc. În 2020 a început să scrie piese proprii. A participat la multe festivaluri, concursuri naționale și internaționale de muzică, dintre aceste putem aminti Malta și Bulgaria. În Bucureşti, Laura susține concerte live în Pub, Coffee Shops și în alte frumoase locuri din București.

Paul Negoiţă este o voce puternică, pătrunzătoare–poate cea mai spectrală şi captivantă din câte avem-, străbate cu uşurinţă şi alte stiluri muzicale înrudite cu bluesul: funk, rock, soul. Are o carieră impresionantă, a cântat de-a lungul timpului cu mulţi muzicieni de renume din România şi a revenit pe scenă cu supergrupurile Hot Leeks şi Jimi El Laco & Friends.

Vlady Cnejevici este unul dintre cei mai respectați și apreciați muzicieni români, considerat de mulți drept cel mai bun pianist din zona folk-rockului autohton. Vlady s-a născut la 13 decembrie 1962, în Timișoara, ca fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici. De-a lungul anilor, Vlady Cnejevici a făcut parte dintr-o serie de trupe celebre ca Progresiv TM, Compact, Weinberger Blues Machine, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, The Blue Workers, Pasărea Rock, Hot Leeks, Jimi El Laco & Friends și a colaborat cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Teo Boar etc.

Lucian Teofil Boar s-a născut la Arad, pe 29 martie 1965, este un chitarist binecunoscut în lumea muzicală românească. Teo a început să cânte la vioară în 1972 (după tragicul deces al fratelui său, Dorel Boar). Apoi a încercat pianul un an, iar în 1977, în clasa a VI-a, a început să studieze serios mandolina şi chitara, cu un profesor de la care a luat câteva lecții preliminare, după care a studiat singur până în 1980. Prima trupă din liceu s-a numit Hidro Grup 8 şi apoi, în 1982, a (re)înfiinţat grupul Pacifica şi împreună cu secţia ritmică îl vor acompania pe Ioan Gyuri Pascu în The Blue Workers. Prestanţa artistică a lui Lucian Teofil Boar a putut fi admirată şi în trupele: Mircea Baniciu Band, Pasărea Colibri (alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici), Pasărea Rock (Mircea Baniciu, Joji Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Vlady Cnejevici, Cristi Gram), Pacifica (cu Vlady Cnejevici şi Toni Şeicărescu).

Marcel Moldovan este un profesionist. Cântă la tobe de la vârsta de 9 ani, a absolvit Liceul de Muzică Sabin Dragoi Arad–secţia percuţie, iar în 2008 Universitatea Naţională de Muzică. Din acel an cântă cu Smiley, dar mai are colaborări diverse, cum ar fi Marius Pop în excepţionala trupă The M Theory, cu Nicu Alifantis, cu Alexandru Andrieş, Talisman, byron şi cu Semnal M, dublul album, Ieri zi azi.

Trupa Give’N’Take este formată din Alex Mateian la chitară bas, Darius Alecu la baterie şi Ioan Teodor Johnny Tache la chitară, un talent de excepţie. Johnny Tache a câştigat locul al doilea la Romanian Guitar Contest, Iaşi Guitar Festival, 31 iulie -29 august 2023. Trocadero Blues Nights prezintă Laura & The Blues Workersfeaturing Paul Negoiţă, organizat la The Pub Universităţii, este un nou episod marca artasunetelor.ro. Hosted by Radu-Ioan Lupaşcu. Parteneri: the-pub.ro, AmBilet Bilete online, radioromaniacultural.ro, zilesinopti.ro, contacteculturale.ro, artasunetelor.ro.

Articol asociat

Urban Blues Fest 4 – Autumn edition (Corespondență de la Radu – Ioan Lupaşcu – managerul și coordonatorul evenimentului). Partener Jurnalul Bucureștiului (magazin cultural educațional și de cercetare în științele socio – judiciare franco – român)

Nota redacției

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Cum am trăit sfârşitul… „Zidului” (Corespondență de la Axel Riwe din Anklam – Germania)

Remember 15 noiembrie 1987. Cei 35 de ani de la „Revolta anticomunistă” din Brașvov (1987 – 2022). Lansarea romanului grafic interactiv „Momente din istorie. Vol. II. Revolta anticomunistă de la Brașov – 15 noiembrie 1987”, realizat de Mihai I. Grăjdeanu la Muzeul Amintirilor din Comunism-Brașov, cu participarea redacției Jurnalului Bucureștiului

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra

4 COMENTARII