Acasă Distincții cu caracter religios Mihai Căldăraru – O poveste de viață. Ieri orfan, aflat în plasament...

Mihai Căldăraru – O poveste de viață. Ieri orfan, aflat în plasament în școala specială nr. 6 din București, astăzi, în sprijinul persoanelor cu dizabilități deși copii defavorizați din mediul rural

1069
0

Mihai Căldăraru,  Directorul Executiv Adjunct al DGASR (Direcția Generală de Asistență Socială România) aflată sub tutela AEDOPS (Asociația Europenă a Drepturilor și Protecției Sociale) în parteneriat cu Fundația Tuna, a oferit persoanelor vârstnice social-vulnerabile și copii defavorizați un număr de 70 de pachete cu alimente neperisabile și produse igienico sanitare.

Amintirile lui Mihai Căldăraru (născut pe pe 25 mai 1986, un om credincios) din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreți să-i spuneți, în cazul de față școala specială nr 6 din Capitală. „Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuțiilor pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție.
Tânărul care schimbă lumea prin Bine!
Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decât si-ar putea alții măcar sa viseze.
„Alții”, copiii orfani, mame si tați uitați de pruncii lor in case dărăpănate, familii pentru care banii sunt prea putini pentru bomboanele.
Pentru acești „alții” își dedică viața Mihai Căldăraru, un tânăr jurnalist care dăruiește. Zâmbete, speranță și pâine. Dăruiește și jucării, și chicoteli și vise împlinite, acolo unde, la prima vedere, am spune că Dumnezeu nu mai e, însă, ascultându-l pe Mihai înțelegem că Dumnezeu lucrează prin oameni și e prezent în fiecare dintre noi, cei care alegem să facem o faptă bună.
Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa si este, în fond.
„Împlinesc vârsta de 36 ani”. Din păcate, pot să vă spun mult prea bine ce înseamnă să crești prin orfelinate, pe stradă, sau sa ai un start dificil, după vârsta  de 18 ani, când  ieși  din sistem. Dar cum știți și voi, fiecare creștem și ne propunem niște  obiective, bine organizate, în viața sa. Asta am făcut și eu!
Vreau să vă spun, totuși, că alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit și mi-au intrat  la suflet și pe cei de la AEDOPS (Asociația Europenă a Drepturilor și Protecției Sociale)  au fost și sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi-se păreau „complicate/ dificile”, sau pentru oamenii care i-am avut în echipa și  ei au fost sprijiniți pregătiți, cum să-și  facă  treaba mai bine, prin echipa Direcției Generale de Asistență Socială România.
Știți, că fiecare pas  pe care-l parcurg este să-i ajut pe alți copii, bătrâni și Persoane cu Dizabilități să aibă o viață mai frumoasă. Acum, urmează să fie ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse igienico-sanitare, pentru copiii, bătrâni și persoane cu Dizabilități este bine primită!
Vrei o schimbare? Vrei ca noi tinerii ce vin din urmă noastră, de fapt care sunt viitorul nostru, sa fie mai responsabili, mai stabili, vrei sa diminua probleme din comunitatea noastră?
Atunci, vă invit să vă  implicați și voi! Donează te rog.
Vă mulțumesc anticipat. Am încredere în sprijinul vostru.
Mai trebuie spus că Mihai Căldăraru susţine că doreşte să facă oameni fericiţi de ziua lui, dăruindu-le cadouri şi speranţă.
În acest moment, Mihai Căldăraru se află în plină campanie umanitară, încearcă să adune sponsorizări pentru a oferi ajutor celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita subzistenţei.
Oricine are de oferit alimente neperisabile, materiale igienico-sanitare sau orice altceva, care poate constitui un ajutor pentru persoanele defavorizate, este rugat să ia legătura cu organizatorul sunând la  numărul de telefon: 0739.377.777.
Sperăm ca acestă campanie umanitară să dea naștere la noi rădăcini de bunătate între semeni, iar noi ne continuăm promisiunea de a ajuta, și anunțăm la început de an, a doua campanie umanitară realizată de  DGASR (Direcția Generală de Asistență Socială România) aflată sub tutela AEDOPS (Asociația Europenă a Drepturilor și Protecției Sociale) ce va viza, la fel ca și până acum, grupuri sociale vulnerabile Aportul fiecăruia dintre voi ne-a făcut și ne va face mereu mai puternici și mai capabili să ducem mai departe raza de lumină și speranță ce este catalizatorul a tot ceea ce întreprindem!“, a declarat Mihai Căldăraru, notează știri Clik.
Fă o prăjitură sau o plăcintă și du-o la o casă de copii sau la un azil de bătrâni, strânge jucariile cu care copilul tău nu se mai joacă și donează-le unor copii institutionalizați, cumpară o duzină de andrele și mohair pentru bătrânele de la căminul din apropierea locuinței tale sau fă orice altceva crezi că le-ar bucura, măcar puțin, sufletele însingurate. Iți garantez că bucuria ta va fi cel puțin comparabilă cu a lor“, spune Mihai Căldăraru

Am fost marcat de singurătatea oamenilor”, (…) „Reacțiile beneficiarilor sunt emoționante și diferite, unii ne-au spus cu lacrimi în ochi că nu le-a mai deschis nimeni ușa de multă vreme și că apreciază efortul nostru de a le aduce acasă ajutoarele alimentare. O experiență emoționantă a fost cu o doamnă foarte în vârstă, care nu se putea deplasa, era cu cadru metalic. Am insistat să bat la ușă cred că preț de zece minute. Se mișca cu greutate şi nu auzea bine, când a deschis și ne-a văzut, a izbucnit în lacrimi spunându-ne că e singură și că nu mai avea ce mânca.
Personal am fost marcat de singurătatea oamenilor și de condițiile precare în care trăiesc”, a declarat Mihai Căldăraru

„De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi”

După o zi în care am bătut la ușa a peste 20 de bunici, am empatizat cu fiecare în parte, le-am simțit teama și neputința, stări pe care le-am luat cu noi acasă. Reacţiile lor sunt sunt diverse. Își arată frustrarea, frica, neputința și revolta. Majoritatea se tem că vor închide ochii singur în casă și nimeni nu va ști nimic despre ei. În acțiunile de distribuire a pachetelor, bunicii cu greu deschid ușa casei lor fiind cuprinși de teamă. Reușim să trecem de această barieră după ce ne legitimăm și menționam instituția din partea căreia desfășurăm activitatea. Recunosc faptul că am fost impresionat de o bunică în vârstă de 86 de ani, bolnavă de cancer, a cărei fiică a decedat în urmă cu aproximativ doi ani, tot din cauza acestei boli necruțătoare, iar singura persoană pe care a mai avut-o alături, până în urmă cu şase luni, a fost ginerele ei, care a decedat. Bunica ne-a mulțumit printre lacrimi că i-am bătut la ușă și i-am oferit un sprijin real care să o ajute să treacă de această perioadă fără să mai părăsească locuința ei care este mai sigură decât orice altceva în aceste momente. De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi și am simțit că această perioadă nu se va sfârși niciodată”, spune Mihai Căldăraru

„Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a trimis un înger”

Cea mai emoţionată experienţă pe care am avut-o a fost de la un bătrân de 86 ani, cu probleme de sănătate majore, care, cu lacrimi în ochi şi cu mâinile tremurânde, mi-a spus: Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a trimis un înger. Cu lacrimi în ochi i-am înmânat pachetul cu alimente şi apă şi mi-a spus că o să fie bine. Suntem, înainte de toate, oameni. Ne marchează fiecare om neajutorat, care ne povesteşte, în câteva minute, experienţele şi trăirile lui. Este greu, avem şi noi părinţi, dar ne bucurăm că putem să ajutăm oameni care nu au pe nimeni”, a mărturisit Mihai Căldăraru, care a început distribuţia pachetelor cu alimente şi apă pentru persoanele fără aparţinători.

Conform datelor oficiale, pachetele conţin: mazăre, fasole, pate de pasăre, pate de ficat, conserve de carne, paste, roşii cuburi, orez bob mare, morcovi, cartofi albi, ceapă galbenă, ulei de floarea soarelui, mălai, făină, apă plată. Distribuţia pachetelor s-a efectuat cu ajutorul sponsorilor noștri.

Conform datelor oficiale comunicate de AEDOPS (Asociația Europenă a Drepturilor și Protecției Sociale) au fost identificate 545 de persoane fără aparţinători. Identificarea s-a făcut de către reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială prin contactarea telefonică a preşedinţilor de asociaţii de proprietari/administratori. De asemenea, au fost puse la dispoziţia persoanelor fără aparţinători sau aflate în dificultate trei numere de telefon la care acestea pot suna şi semnala problemele cu care se confruntă. Aceste numere de telefon sunt: 0739.377.777/0729.733.333.

Mihai Căldăraru,  Directorul Executiv Adjunct al DGASR (Direcția Generală de Asistență Socială România) aflată sub tutela AEDOPS (Asociația Europenă a Drepturilor și Protecției Sociale) în parteneriat cu Fundația Tuna,  au distribuit 1.000 de pachete cu alimente persoanelor defavorizate vulnerabile.

 

 

Nota redacției