Acasă Evenimente culturale-educaționale-Târg de carte-Lansări de carte MNIR (Muzeul Naţional de Istorie a României) partener cultural – educațional al...

MNIR (Muzeul Naţional de Istorie a României) partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului, participă la Salonul Internațional de Carte „Bookfest”, ediția a XVI-a (Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2)

636
0

Nota redacției. Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2. Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Italia. La standul Invitatului de Onoare, iubitorii de carte vor avea ocazia să participe la dezbateri, lansări de carte și întâlniri cu personalități ale vieții culturale și literare. Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a decis să păstreze nemodificate tarifele față de ediția precedentă, precum și facilitatea oferită editurilor mici, care vor fi sprijinite prin oferirea unui stand amenajat standard de 6 mp, pentru care vor plăti contravaloarea a 4 mp de stand amenajat standard.Păstrarea tarifelor expoziționale la același nivel ca în 2022 este un efort pe care Asociația îl face ca să ajute o industrie puternic lovită de pandemie și lipsită, deocamdată, de vreo măsură de sprijin specifică. Bookfest a fost gândit de la început ca o sărbătoare a cărții și sper ca prezența Italiei ca Invitat de Onoare, precum și facilitățile pe care le oferim editorilor să fie de bun augur pentru această a șaisprezecea ediție, care tocmai a fost inclusă de Ministerul Culturii printre proiectele sale strategice din 2023”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatoarea evenimentului.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 1-5 iunie 2022) au fost prezenți peste 170 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al ediției 2022 a fost Japonia. La edițiile internaționale din anii anteriori țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) participă la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediţia a XVI-a, cel mai important salon de carte din România. Acesta se va desfăşura în perioada 24–28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, pavilionul B2. Cu această ocazie, iubitorii de carte vor avea la dispoziție, la standul muzeului-B18, peste 50 de titluri ale publicaţiilor proprii, precumꓽ anuare, cărţi de specialitate, albume de colecție și cataloage de expoziție.

Printre noutățile editoriale din acest an se numără catalogul expoziției „Dacia–Ultima frontieră a romanității”, precum şi albumele de colecțieꓽ „Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României 2022”; „Album de familie. Regii și reginele, principii și principesele României; România lui Nicolae Ionescu”. De actualitate sunt şi cele mai recente numere ale publicaţiilorꓽ „Cercetări Arheologice, vol. XXIX/2022, I-II”; „Cercetări Numismatice, vol. XXVIII”; „Revista de Restaurare, Conservare și Investigații, nr. 2/2022” şi Revista „Muzeul Național”, nr. 34/ 2022. Volumele sunt, de asemenea, accesibile atât la magazinul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, cât și online, pe site-ul MNIR

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ambasadei Italiei din București și al Institutul Italian de Cultură, Invitatul de Onoare al acestei ediții fiind Italia. Accesul publicului va fi gratuit atât în cadrul salonului, cât și la toate evenimentele conexe organizate în cadrul acestuia.

Notă. A se vedea și celelate articolele asociate despre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR)în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonien de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)

Ziua Mondială a Sănătății. „Eradicarea osteomielitei cronice – Procedeul Burnei” (Corespondență de la prof. dr. med. Gheorghe Burnei, lucrare prezentată la cel de-al 33 Congres internațional al Universității Apollonia din Iasi „Pregătim viitorul. Promovăm excelența” 2-5 martie 2023)