Children of Light by Indiggo Twins (Gabriela & Mihaela Modorcea)
Trăiesc de-o viață lângă Cișmigiu. Am scris nu o dată despre istoria acestui parc domnesc, fondat de domnitorii Gheorghe Bibescu și Barbu A. Știrbei, care au apelat la un mare arhitect vienez, pentru a crea o minunată grădină publică dintr-o baltă, parc devenit simbolul Capitalei, un simbol al Românei. Dar probabil că primarul Nicușor Dan, nu știe acest istoric. Nu știe nimic. Păi ce să știe, mi-a spus paznicul care păzește Podul Cel Mare, a cărui restaurare a durat un an de zile. De ce nu știe?, l-am întrebat. Fiindcă „s-a născut mort”. Nicușor Dan s-a născut mort? Da, aceasta este opinia celor care lucrăm aici. Dar câți lucrători sunteți? Nu știu. Știu că a mai rămas doar un singur paznic, eu, care trebuie să veghez acest pod, să nu fie mâzgălit!
Iată opinia singurului paznic care a mai rămas în Cișmigiu, fiindcă toți ceilalți zeci de paznici angajați de Gabriela Firea, fostul primar, au fost dați afară de Nicușor. Gândul lui de schizofrenic este să distrugă tot ce a făcut înaintașa lui. În parc, a distrus toate gardurile de protecție a ierbii și florilor, a distrus zona Zoo, o mândrețe a naturii, sursă vie de educație a copiilor, a blocat circulația în parc timp de un an cu Podul cel Mare, a asanat lacul, a desființat o iarnă patinoarul și o vară plimbările pe el cu bărcuțele, dar tragedia cea mai mare este ce face acum: zona centrală a parcului, din jurul Pavilionului, o astupă cu pietriș. A și astupat-o! Circa 500 de metri pătrați de pământ și iarbă sunt sub pietriș!
Și-a făcut eșafodul!, zicea un muncitor care dărâma aparatele de mișcare pentru bătrâni. Fiindcă tot ce înseamnă locuri de agrement pentru copii, tineri și bătrâni, a distrus. „La eșafod cu el, domnule!”, spunea omul și râdea. Dar văd că opiniile voastre despre primar coincid. De ce nu vă uniți. De ce nu mergeți la primărie să-l dați jos? „Noi nu avem nici o putere”, zicea omul. Așa zicea și paznicul de la Podul cel Mare. Dar Ciolacu o fi având vreo putere? Sau eșafodul de pietriș e și pentru el? Cine are putere în țara asta să oprească crima pe care o face un inconștient? Nici un consilier nu se plimbă pe aici, să vadă eșafodul? Ce fel de oameni are primăria? Dacă și în celelalte sectoare se ocupă tot așa cum administrează acest parc, nu-i de mirare că Bucureștiul este o ruină sau va fi, oricum, bucureștenii sunt tare mâhniți. Și acum mare nenorocire, mortul Nicușor a ucis pământul, iarba și florile, peste ele a pus pietriș! O mare de pietriș. Își face eșafod, lui sau bucureștenilor? La debara cu acest mort! Și peste tot, oriunde mergi prin Cișmigiu, e numai pământ uscat, tare ca piatra. A dispărut iarba și florile. În loc să creeze un sistem de irigații, cum era pe vremea „odioșilor”, care să ude pământul, să facă să crească din nou iarba și florile, el ucide natura, pune peste tot pietriș!
Parcul prin definiție înseamnă Natură. În mijlocul Bucureștiului exista această gură de aer. Respira orașul prin ea. Acum Nicușor Dan ucide această respirație. Fiindcă el, mort fiind, nu respectă ce respiră, urăște și distruge viața. Tot pământul Cișmigiului este uscat. Nu mai există verdeață. Și gardurile vii, din arbuști și copăcei, sunt uscate. Plus că a decapitat zeci de copaci! Bun, o fi tăiat uscăturile, dar ce a pus în loc? Nu am văzut să fi plantat un pom. Până și Izvorul lui Eminescu l-a distrus. E o caricatură. Iar timp de doi ani, i-a tăiat și lui respirația.
Bătrânul Cișmigiu, mândrețea Bucureștiului, locul de promenadă al elitei de pe vremea lui Caragiale, arată ca un maidan. Da, Cișmigiul lui Nicușor Dan e un maidan. Dar cine este acest primar care s-a născut mort? Cine l-a ales? Se pricepe la ceva? Este din familia lui Barna și Burduja, indivizi iresponsabili, hoți, care, ca să scape din cercul puterii de acest Plicușor, cum îi spun bucureștenii, l-au aruncat la Primărie, să arate ce poate. Ce poate? Îl recomandă ceasul mare din Cișmigiu, din fața primăriei, care a stat, care, de când e el primar, nu merge. E defect. Defect ca primarul lui.
Grid Modorcea („the great Mitică”–Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”)
- Articolele scriitorului și cineastului Grid Modorcea în Jurnalul Bucureștiului
- Grid Modorcea cărți în vânzare (Amazon)
- Grid Modorcea filmografie
- Grid Modorcea IMDB
Alte articole despre Nicușor Dan în Jurnalul Bucureștiului
Nicușor Dan a solicitat Consiliului General alocarea unor sume de bani care au fost deja cheltuite
Articole asociate
Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024
Cum am trăit sfârşitul… „Zidului” (Corespondență de la Axel Riwe din Anklam – Germania)
Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024
[…] „Nicușor pe eșafod” (Corespondență de la Grid Modorcea, Dr. în arte, scriitor și cineast, … […]
[…] „Nicușor pe eșafod” (Corespondență de la Grid Modorcea, Dr. în arte, scriitor și cineast, … […]
[…] „Nicușor pe eșafod” (Corespondență de la Grid Modorcea, Dr. în arte, scriitor și cineast, … […]
[…] „Nicușor pe eșafod” (Corespondență de la Grid Modorcea, Dr. în arte, scriitor și cineast, … […]