Acasă Evenimente (internaționale) cu caracter politico - militar „Oameni suntem?” Corespondență de la SGK (Dr. Sofia Gelman–Kiss, muzicolog, membru fondator...

„Oameni suntem?” Corespondență de la SGK (Dr. Sofia Gelman–Kiss, muzicolog, membru fondator al „Fundației SAGA pentru Cultură, însărcinată cu acțiuni în domeniul muzicii”, Israel–Netania)

Semnele de întrebare nu apar întâmplător în titlul tabletei lunare. Pun întrebarea fiindcă după cele întâmplate în data de 7 octombrie 2023 în Israel, am serioase dubii dacă noțiunea de „om” ar putea fi valabilă pentru acele creaturi care au invadat țara mișelește–trebuie menționat-cu scopul de a ucide…Felul diabolic în care și-au omorât victimele (aproximativ 1400!), denotă o cruzime incredibilă, de neimaginat, în care ura ca factor principal unificator a planat asupra acțiunilor lor. Tineri și tinere, copii, bătrâni, familii întregi și-au găsit moartea în urma  actelor inumane, barbare ale teroriștilor care au năvălit în sudul Israelului și au pus stăpânire pe chibuțurile altădată pastorale. Au transformat tot teritoriul ocupat într-o mare de sânge, au tras în locuitorii regiunii cu focuri de armă fără întrerupere pentru ca să vadă cât mai mulți morți.  Nu departe, într-un loc cu multă verdeață ce amintea un colț de rai, câteva mii de tineri organizaseră o întrunire sub egida sărbătoririi păcii…

Mulți au pierit când, după rachetele Hamasului, rachete în număr considerabil, au apărut  teroriștii care au pătruns în țară după ce distruseseră o mare parte a gardului care servea drept graniță pentru Israel. Atacul infernal asupra civililor, atac de o cruzime și sălbăticie de nedescris, părea premeditat și construit într-un plan de satanică dibăcie. Alt scop învederat a fost capturarea a cât mai mulți ostateci cu care să se întoarcă în Fâșia Gaza spre a negocia mai târziu eliberarea teroriștilor aflați în închisorile Israelului.

Printre ostateci se numără mulți copii, bătrâni, femei și bărbați ale căror număr exact–încă–nu este limpede. Mă întreb, de unde atâta ură față de niște oameni nevinovați care locuiesc în vecinătate cu Fâșia Gaza? Cum poți să-i ucizi pe cei pe care nici nu îi cunoscuseși în prealabil, să îi ucizi la modul cel mai  brutal posibil? Îndrăznesc să spun că am răspuns la întrebările de mai sus: cuvântul cheie se află în Educație. Educație în casa părintească, la grădiniță, la școală, cu sprijinul mass-mediei. Priviți vă rog această imagine, ea este oglinda preocupării din fragedă copilărie a îndoctrinării elevilor și cultivarea urii…

Este un argument imbatabil pentru felul în care vecinii noștri îi pregătesc pe copii claselor elementare să devină asasini nemiloși. Li se inoculează ura–probabil deja în familie și puțini sunt cei care își pun întrebarea: De ce ? Vreau să subliniez în aceeași ordine de idei, convingerea mea că mulți palestinieni locuitori în Fâșia Gaza  nu sunt de acord cu această mentalitate. Dar, probabil sunt prea puțini ca să li se audă glasul… Sistemul de teroare prin care șefii Hamas vor să domine populația civilă este asemănător cu cel al dictaturilor totalitare; cine ar fi îndrăznit să se răzvrătească în anii comunismului lui Ceaușescu!? Acum partea pozitivă a celor menționate mai sus: Educația este factorul cel mai important în formarea unei generații! Dacă–precum am demonstrat–ea are un rol decisiv în sens negativ de ce nu ar avea influențe și în mod pozitiv!? Mă refer la modul concret în care ar trebui crescuți copii–toți copiii! Permiteți-mi să fac apel la mamele care trăiesc în Fâșia Gaza, spre a le ruga să adopte mentalitatea contrară celei perpetuate de conducătorii Hamas spre binele propriilor lor familii, dar întâi și-ntâi pentru viitorul copiilor lor.  

Sofia Gelman–Kiss (Dr. în Muzicologie, membru fondator al „Fundației SAGA pentru Cultură, însărcinată cu acțiuni în domeniul muzicii”, Israel–Netania)

Notă. Alte articole ale autoarei Sofia Gelman–Kiss în Jurnalul Bucureştiului

Articole asociate

In memoriam Yitzhak (Ițhak) Rabin, asasinat pe 4 noiembrie 1995 la Tel Aviv de către extremistul evreu Yigal Amir pentru politica sa de pace cu palestinienii arabi. Corespondență de la SGK (Dr. Sofia Gelman–Kiss, muzicolog, membru fondator al „Fundației SAGA pentru Cultură, însărcinată cu acțiuni în domeniul muzicii”, Israel–Netania)

Parcul Trandafirilor „Rishon LeZion” („Cel dintâi în Sion”) cu statuia marelui om de stat Itzhak Rabin (1922-1995, distins cu Premiul Nopbel pentru Pace în 1994), din Brașov, înfrățit cu Rishon Letzion (fondat la 31 iulie 1882 și făcând parte din conglomeratul urban din zona centrală Guș Dan), al patrulea oraș din țară (după populație), dar al doilea din punct de vedere a suprafeței (5870 ha), după capitala Ierusalim. Numele orașului a fost ales după un verset din profetul Isaia, din Biblie, care reflecta aspirația întemeietorilor spre Întoarcerea în Sion (Eu cel dintâi am zis Sionului: „Iată-i, iată-i!” și Ierusalimului am adus veste nouă)

In memoriam Yitzhak (Ițhak) Rabin. Istoria unui asasinat comis de către (ultra)naționalistul israelian Yigal Amir (fost student la facultatea de drept al Bar-Ilan University)

Nota redacției

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra

4 COMENTARII