Acasă Evenimente culturale Primul an la Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural....

Primul an la Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural. Invitație la conferința de încheiere a proiectului In-Herit

422
0

Vă invităm să ne fiți alături la Conferința finală a proiectului In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural. Ne întâlnim marți, 19 aprilie, la Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București), Calea Victoriei 151, începând cu ora 09:30, pentru a marca un an de activitate la Centru și finalul proiectului care a deschis comunitatea celor care privesc patrimoniul la viitor. Proiectul In-Herit se încheie, dar activitatea Centrului continuă, pornind de la informațiile, produsele și ideile pentru viitor acumulate alături de parteneri și de comunitatea oamenilor pentru patrimoniu.

Agenda orientativă a întâlnirii

  • 09:30 – 10:00
  • 10:00 – 10:45

În prima parte, prezentăm pe scurt rezultatele și concluziile proiectului In-Herit și explorăm împreună principalele produse de informare ale Centrului. Participă partenerii proiectului Asociația Da’DeCe, Fundația Pro Patrimonio și Institutul Norvegian al Meșteșugurilor (Norwegian Crafts Institute).

  • 11:00 – 12:00

În partea a doua, vă propunem să dezvoltăm împreună câteva dintre temele abordate în ultimul an de Centru, în cadrul celor trei ateliere specializate de mai jos.

  • 12:00 Masa de prânz

Eivind Falk Norwegian Crafts Institute (NO). Atelier adresat organizațiilor active în domeniul patrimoniului cultural imaterial, mobil si imobil.

Iulia Iordan Asociația Da’DeCe. Atelier adresat cadrelor didactice din învăţământul gimnazial

Raluca Munteanu Fundația Pro Patrimonio. Atelier adresat persoanelor interesate de protejarea patrimoniului construit. Numărul locurilor disponibile pentru fiecare atelier este limitat.

Vă rugăm să vă înscrieți cât mai curând la atelierul de care sunteți interesat/ă accesând formularul de mai jos, până cel târziu la data de 15 aprilie, ora 15:00. Revenim către cei înscriși cu agenda finală și cu detaliile organzatorice. Haideți să vorbim despre patrimoniu la viitor și să continuăm împreună proiectele pornite în ultimul an!

Formular de Înscriere 

Despre Proiect

Institutul Național al Patrimoniului, alături de partenerii: Fundația Pro Patrimonio, Asociația Da’DeCe și Institutul Meșteșugurilor din Norvegia a pornit la finele anului 2020, conturarea unei interfețe-ghid de explorare și implicare în lumea patrimoniului prin proiectul In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural.

Cu această ocazie, în martie 2021 am lansat Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural – punctul de intâlnire propus de către Institutul Național al Patrimoniului tuturor pasionaților și profesioniștilor domeniului. La îndemână atât în mediul fizic cât și aici, în cel virtual, Centrul are menirea de a apropia patrimoniul de oameni și de a încuraja și sprijini o comunitate vie: comunitatea oamenilor pentru patrimoniu.

In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural este finanțat prin Programul RO-Cultura, cu sprijinul Granturilor SEE 2014-2021. Proiectul In-Herit beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 948.211 lei și va fi implementat pe o durată de 22 luni (iulie 2020 – aprilie 2022)

Despre finanțator

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: Currently available funding și Granturile SEE și Norvegiene

Programul RO-Cultura este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural

Casa de Târgoveț

Calea Șerban Vodă nr. 33, București
România

Nota redacției