Acasă Carte - Editură „Raiul sau Iadul” – Fragment din volumul „Dimineața unui greier” (Corespondentă de...

„Raiul sau Iadul” – Fragment din volumul „Dimineața unui greier” (Corespondentă de la Conf. dr. Cristina – Mihaela Barbu, eseist, prozator, Craiova)

Cristina Barbu

In memoriam Albert Einstein (1879 – 1955). Experiența care neagă existența timpului în fizica cuantică. Inseparabilitatea cuantică (Revista de Interdisciplinară de Matematică și Matematici Aplicate  „Galileo Galilei” – prof. dr. Thomas CSINTA)

„Paradoxul e că, atunci când iubești până când doare, nu mai există durere, ci doar mai multă dragoste” –Maica Tereza

Au trecut anii, am crescut oarecum timidă, închisă în mine, nu prea aveam prieteni la școală, la noi pe stradă mai vorbeam cu alți copii, dar copilăria se terminase, orice joc nu prea își avea rostul. Învățasem că lumea nu era un loc sigur, trasasem niște limite, niște granițe în jurul meu, fără să-mi dau seama că uneori atâta frustrare și uneori atâta ură cere linierea granițelor, tuturor granițelor. Mama dorea foarte mult să învățăm, renunța la orice ajutor din partea noastră, numai să învățăm. Își dorea să facem facultate, credea că drumul prin viață e mult mai ușor având diplomă. Asta am făcut, mă ascundeam și citeam, învățam zi și noapte, nu eram printre primii la școală, timiditatea mea nu-mi permitea să stau cu mâna pe sus, iar aerul meu, mereu serios oarecum îi îndepărta și pe profesori. Aveam o memorie bună, și asta m-a ajutat în tot ce-am învățat sau citit. Gândurile mele de adolescent încercau să construiască o imagine, un vis, un țel, așa cum construiești o casă, un loc unde să te adăpostești. Puneam cărămidă cu cărămidă la visul meu, nu vedeam doar finalul, îmi plăcea mult și drumul, dar visele astea erau ca niște hârtii vechi, ca niște pergamente, când le luam în palmă, se destrămau. Dar visam în continuare. Așa am supraviețuit într-o lume care n-a fost creată pentru mine!

Inexistența timpului în structuri materiale infinit mici, supuse legilor fizicii cuantice. Inseparabilitatea și Teleportarea cuantică! (Revista interdisciplinară de Matematică și Științe Aplicate Galileo Galilei”)

Acum realizez că idealurile năruite ale copilăriei nu se vindecă. Lupți, înveți, te zbați și nu reușești, rămâne o durere surdă care macină, ne amăgim cu alte idealuri, încercăm altceva, uneori anestezice, apoi tutunul ca refugiu, de cele mai multe ori suntem prinși în dureri mai mari. Apoi ne lăsăm duși de ceea ce avem, de viață în general, o trăim așa cum e, fără să ne dăm seama că durerea rămâne, și se transformă cu noi, devine frustrare, devine mânie. În lipsa realității palpabile, stabile, căutăm extremele, raiul sau iadul.

Am ales să urmez Fizica, îmi plăcea profesoara, arderea ei când ne explica, și apoi era o facultate care nu exista și în orașul nostru. Cu greu am convins-o pe mama să plec, dar am plecat. Stăteam la o gazdă bătrână, împreună cu alte patru fete. Pentru o sumă nu foarte mare, ne dădea și mâncare. Regula era să respectăm orele de masă. Dacă nu  eram la timp, nu mâncam. Ca să pot plăti, munceam. Îmi trimitea și mama ceva, dar puțin, eu îi spuneam că îmi ajunge pentru tot. Nu-mi ajungea niciodată. În vacanță, bătrâna nu mă putea ține. Era prea scump, ori ne ținea pe toate, ori pe niciuna. Cum celelalte fete plecau, îmi căutam de lucru, și ziua și noaptea, orice, am fost și paznic, dormeam pe un scaun într-o gheretă la intrarea în șantier și luam bani pe asta. Ziua mă angajasem la un vânzător de fructe, căram vindeam, mă tocmeam, îmi era bine, mai puneam deoparte și trimiteam mamei acasă s-o conving că nu stau degeaba departe. Am dormit pe jos în hale dezafectate, am dormit pe tarabă, sub o folie, aș fi făcut orice numai să nu mă întorc acasă.

Nu știu când era zi, nu știu când era seară. Călcam pe o sfoară, suspendată undeva, sus, capătul sforii era dimineața, călcam până ajungeam la capătul celălalt, când se făcea seară. Coboram epuizată și dormeam, ca într-o comă intram. Apoi, de la capăt. Eram tânără și puteam, nu aveam prieteni, nu mă duceam la întâlniri, singura evadare, era biblioteca, de unde luam cărți, apoi altele și altele. Pe baza lor îmi construiam visele. Eram tânără și puteam. Nu aveam niciun merit că eram tânără, dar forța pe care o aveam în ceea ce visam dădea valoare tinereții mele. Dădea scop și scuza tot ceea ce făceam.

Conf. dr. Cristina–Mihaela Barbu (Craiova)

Universitar de certă vocaţie pedagogică în Craiova….(cu două licenţe la Universitatea din Bucureşti, în chimie–1993 şi psihologie–2007, plus o a treia, în marketing), din 2009 Doctor în Chimie Analitică, cercetător ştiinţific cu intuiţii irefragabile, Doamna Cristina–Mihaela Barbu– mai presus de acestea – este un intelectual rasat şi scriitor cu talent incontestabil, bine cultivat…..” (Dan Lupescu)

Articole asociate

„Primul țipăt”. Fragment din volumul „Dimineața unui greier” (Corespondentă de la Conf. dr. Cristina – Mihaela Barbu, eseist, prozator, Craiova)

Fragmente din volumul „Dimineața unui greier” (Corespondentă de la Conf. dr. Cristina – Mihaela Barbu, eseist, prozator, Craiova)

Notă. A se vedea și alte articole ale autoarei  în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra