Acasă Medic Șt. Manea: Colonul, o zonă profund neglijată de omul însuși și de...

Șt. Manea: Colonul, o zonă profund neglijată de omul însuși și de instituțiile medicale

”După ce ați publicat interviul pe care vi l-am acordat de curând (nota redacției: articolul Cercetător Șt. Manea: furia și durerea sufletească opresc buna funcționare a colonului, care poate fi citit aici), pe adresa de facebook a HOFIGAL au venit foarte multe întrebări de la persoane care suferă de diverse tulburări intestinale și care au probleme cu colonul, fie diagnosticate, fie în curs de a fi investigate de către medicul specialist. Aceștia doresc să știe mai multe despre sănătatea acestui organ, despre care multă vreme s-a crezut că e ultimul care ar putea să ne intereseze, când de fapt e primul!

Nici nu vă puteți imagina câte reziduuri ies dintr-un colon îmbâcsit!

Deoarece există un asemenea interes pentru problemele intestinale, promit ca în următoarele interviuri să revin asupra acestei problematici, pe înțelesul tuturor, așa cum am făcut-o mereu, pentru că este nevoie de educație pentru un stil de viață sănătos și pentru că îndrumarea holistică reprezintă crezul meu dintotdeauna – afirmă cercetător Ștefan Manea, omul în viață cu cele mai multe invenții:

Regretul meu este acela că instituțiile medicale și statul însuși nu se ocupă de programe de screening pentru bolile aparatului digestiv, aflate în explozie din cauza modului actual de alimentație și nivelului de stres prost gestionat al omului contemporan. Am spus-o de câte ori am avut prilejul și atrag atenția că sistemul digestiv este al doilea creier și toți cei implicați în sănătatea românilor sunt responsabili de o educație în acest sens.

Să știți că nu degeaba au luat avânt programele de detoxifiere promovate de foarte multe clinici și centre spa din lume, programe la care participă de la oamenii obișnuiți, interesați de sănătate și longevitate,  până la vedetele de la Hollywood care sunt urmate de milioane de fani în gesturile lor.

Au înflorit pentru că nici nu vă puteți imagina câte reziduuri ies dintr-un colon îmbâcsit! Somitățile internaționale ale lumii științifice care s-au ocupat de cercetări privind detoxifierea intestinală, au relatat în cărțile lor despre incredibilele eliminări de materii toxice solide în urma participării la sesiuni de curățare prin intermediul unor clisme avansate și asistate științific. Imaginați-vă: semințe de struguri ieșite din colonul unei persoane care nu a mai mâncat struguri de nouă luni de zile sau floricele evacuate din colonul cuiva care nu mai mâncase așa ceva de peste trei ani!

Te întrebi stupefiat: unde au stau toate aceste deșeuri până acum?

La unii colonul arată ca un cauciuc vulcanizat și are o consistență similară

Răspunsul este simplu: în membrana mucoasei care căptușește colonul și care poate reține materiile toxice pentru o perioadă mare de timp – afirmă ing.chimist Ștefan Manea. Răspunsul natural al colonului, atunci când este iritat, constă în secretarea mucusului în scopul de a-și proteja țesuturile delicate, întocmai cum o scoică creează perle pentru a-și proteja țesuturile fine de particulele dure de nisip. Când conținutul colonului este lent și se deplasează cu dificultate, apare și iritația.

Un colon din care se elimină mucus, paraziți și materii fecale vechi arată ca un cauciuc vulcanizat și are o consistență similară! Există persoane care au eliminat paraziți după a șaptea zi de curățare și paciente care își ameliorează problemele de sân prin deparazitare, ceea ce spune totul despre legătura reflexă a colonului cu toate părțile organismului. Apendicita, inflamarea ficatului, a vezicii biliare, a amigdalelor, disfuncția inimii și a vaselor sanguine, sinuzita, artrita și reumatismul,  toate își au originea într-un colon leneș. A crescut numărul intervențiilor chirurgicale și a diverselor terapii folosite în ziua de azi pentru hemoroizi, fistule, tulburări ale prostatei și stări maligne și se constată apariția unui număr tot mai mare de condiții morbide în flexurile colonului, în rect și anus, dar vestea bună este aceea că în multe cazuri situația e reversibilă –  afirmă Ștefan Manea.

Modul în care își hrănește sistemul intestinal și starea sufletească a persoanei este parte integrantă a rutinei pentru menținerea sănătății! Pentru atingerea acestui scop trebuie să fim deschiși la informații și comportamente noi și mai ales să permitem naturii să ne însoțească pe drumul spre însănătoșire, pentru că ea deține toate soluțiile!  În acest scop, în interviul următor o să vă spun despre o plantă cu un rol extrem de important pentru sănătatea colonului” – promite interlocutorul meu.

Articol scris de Adriana Caranfil

Sursa: aquiahora.ro