Jurnalul-Bucurestiului („Le Petit Parisien”) și platforma media Intell News recomandă toate evenimentele organizate de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (cel mai vizitat obiectiv cultural din Bucureşti) şi au plăcerea să fie parteneri media ai Muzeului din martie 2016. Iată ce ne-a pregătit Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” pentru următoarea perioadă(vezi grupajul).
Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”
Vă invităm să vă alăturați evenimentelor de primăvară la târgul de Florii, care se va desfășura în zilele de 8 și 9 aprilie 2023, intitulat „Vin Floriile cu Soare și Soarele cu Florii”. În afară de tradiționalul târg al meșterilor populari, cei care trec pragul muzeului în această perioadă vor putea participa la diverse activități: lansare de carte, demonstrație de încondeiat ouă de Paști, demonstrație de bătut toaca, spectacol de pricesne și multe altele.
În Sala Victor Ion Popa vor evolua artiști și ansambluri de muzică populară românească precum Ion Crețeanu, Narcisa Băleanu, Florin Pârlan, Maria Băndoiu, Gabriel Dumitru, Florin Ologeanu, Ansamblul Fluierașii din Merișani, Ansamblul Călușarii din Piatra Olt. Duminică, începând cu ora 14:00, pe alile muzeului va cânta Fanfara din Telciu, Bistrița-Năsăud. Cei interesați de povești vor putea participa la atelierul de storytelling organizat de autoarea Cristina Andone, membru al asociației De Basm (Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România) și unul dintre cei mai titrați autori de cărți pentru copii.
Duminică, 9 aprilie, de la ora 14, Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează a IX-a ediție a Anualei de Artă Religioasă. Evenimentul propus este totodată un prilej de întâlnire întru bucurie a artiștilor plastici de artă religioasă și restaurare, a altor artiști plastici din spațiul cultural românesc, colaboratori constanți ai expozițiilor organizate de către filiala noastră, cu cele mai recente creații specifice breslei noastre, conturând și o imagine de ansamblu a evoluției și tendințelor în arta sacră contemporană.
Deoarece a mai rămas doar o săptămână până la Sărbătorile pascale, Părintele Gruia Mihail Zamfirescu ne va vorbi despre semnificația Paștilor, cel mai important praznic din calendarul creștin. Duminică, 9 aprilie, începând cu ora 9:00, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie de Florii. La ediția de anul acesta a târgului vom avea alături de noi și elevi de la două școli din țară, care vor comercializa obiecte handmade, banii obținuți fiind direcționați către cauze nobile. E vorba de Şcoala Gimnazială „Prof. Constantin Dincă” din com. Ulmeni, jud. Buzău și Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” din București.
Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului