Seria din care acest articol face parte conține 7 articole, la care am început să lucrez în 2017. Sper ca seria, per ansamblu, să vină în întâmpinarea celor care:
- caută soluții alternative față de recomandările medicale bazate pe industria farmaceutică
- își pun semne de întrebare în legătură cu tehnologia dioxidului de clor
- au auzit despre folosirea tehnologiei dioxidului de clor și vor să înțeleagă de unde să pornească;
- își formaseră idei preconcepute despre unele din soluțiile alternative expuse în articolele anterioare și…
- caută să ofere o soluție reală celor care își închipuie că singura metodă de a trata boli așa-zis incurabile precum cancerul sau SIDA reprezintă intervenții complicate, dureroase și costisitoare.
În sine, seria „Vindecare en gros vs. medicină en detail” nu aduce nicio teorie nouă, nicio descoperire revoluționară, însă pentru cei care nu sunt conștienți de ideile și aspectele descrise aici, unele idei cu care se confruntă pentru prima dată pot să pară greu de conceput sau acceptat. Ca o notă personală, aceasta mi s-a părut subiectiv cea mai dificil de scris serie de articole la care am lucrat vreodată, iar procesul a fost însoțit nu de bucuria de a împărtăși ceea ce mie mi-a revoluționat viața, ci de frustrarea și dificultatea de a lupta cu prejudecățile, știind că o picătură de cunoștință într-un ocean de ignoranță nu este un far de speranță decât pentru cine caută să-și călăuzească mai bine pașii cu o busolă proprie. A mă deschide în fața lumii și a scrie despre ce cred eu pe niște subiecte foarte emoționale și controversate este un act care pe mine deja m-a costat destul de scump și sper doar ca suficienți oameni să se folosească de ceea ce am împărtășit.
În cele din urmă, dacă aceste articole ar avea un final promoțional, aici ar fi locul unde să plasez un „call to action”, însă dacă vreun cititor nu a devenit suficient de curios încât să facă click pe un link sau să citească o carte sau să vadă un documentar recomandat, sau să-și pună niște întrebări până aici (chiar și în absența unor grafice sau videouri impresionante), nu cred că mai contează ce recomand ca prim pas la final. Mulțumesc următoarelor persoane care mi-au dat feed-back util pentru îmbunătățirea acestor articole: Titus, Cristiana, Elena, Marian, Sorin, George, AIM, Laura, Camelia, Ștefan.
Vindecare „en gros” vs medicină „en detail” (Partea I). O soluție pentru 7 probleme, se poate?
Primul articol ridică întrebări legate de criteriile folosite de persoanele fără pregătire medicală pentru a-și defini propria sănătate, convingerile și principiile implicate în înțelegerea legăturilor cauză-efect și comunicarea cu medicii/doctorii. Apoi, încep să-mi prezint propria călătorie, care a plecat de la câteva probleme de sănătate pe care le-am experimentat în 2015-2017 și cum am ajuns să descopăr dioxidul de clor.
După ce am efectuat primul tratament cu un protocol bazat pe tehnologia aplicării dioxidului de clor în sănătate, trec în revistă efectele observate în fiecare din aceste arii: problemele la glanda tiroidă; psoriazis; intoleranța la dulcele artificial; eye floaters/puncte negre plutitoare în ochi; sinuzită; infecția dentară; probleme la rinichi; alte efecte.
În acest articol, am expus programul/orarul folosit pentru implementarea unui protocol de bază vreme de 5 săptămâni, clarificând asupra importanței disciplinei și oferind câteva soluții pentru flexibilitatea celor care nu cred că ar putea aplica protocolul așa cum am făcut-o eu. Tot în cadrul acestui articol, am comentat unele din efectele secundare observate, cum ar fi o erupție prin piele care a durat relativ puțin și s-a vindecat complet.
După ce am expus ce am experimentat eu și cum a decurs tratamentul în articolele anterioarel, în acest articol am făcut câteva clarificări conceptuale pentru ca cei care nu sunt familiari să înceapă să înțeleagă mecanismul chimic prin care funcționează dioxidul de clor în cadrul tratamentelor ce presupun ingerarea unei soluții diluate cu apă și dioxid de clor. Articolul conține un grafic explicativ, prezintă reacția chimică, concentrațiile, cantitățile folosite și propune idei uitle pentru eficența și eficacitatea tratamentelor, așa cum le-am înțeles din cărți și le-am aplicat cu succes. Ținând cont de precauțiile recomandate, experiența implementării unui protocol cu dioxid de clor poate deveni o rutină ușor de urmărit.
După ce în articolul anterior am explicat cum funcționează dioxidul de clor, în acest articol abordez câteva neînțelegeri sau confuzii nejustificate, oferind informații care pot fi verificate de oricine și menționez inclusiv o prvocare pentru cei care sunt în continuare scpetici cu privire la folosirea acestei tehnologii. În acest articol sunt citate studii științifice, sunt citate autorități, sunt listate cărți și documentare pentru cei interesați, sunt prezentate linkuri către sute de mărturii de la pacienți vindecați sau rude de-ale lor care i-au ajutat cu tratamentele. Articolul se încheie cu o listă selectivă de boli și simptome care pot fi vindecate sau reduse folosind protocoale cu dioxid de clor. Sper că acest articol poate să ofere un drum pentru cei sceptici care încă nu înțeleg cum funcționează tratamentul.
Acest articol este o aprofundare indirectă a ideilor pe care le-am expus în seria de articole. Între navitate și cinism (Piatra de temelie a dezvoltării personale). Atunci când avem un set de convingeri specifice cu privire la subiectul sănătății, există anumite probleme despre care ni se spune că sunt dificil sau imposibil de rezolvat. Cu toate acestea, există mulți oameni care s-au vindecat chiar și în aceste situații. Oare ei cum au reușit și ce trebuie să schimbăm în mentalitate pentru a crede că există o soluție și pentru acele cazuri? Astfel, în acest articol, propun mai multe întrebări alternative care invită la reflecții psihologice și logice. De asemenea, articolul indică unele din limitările sistemului medical farmaceutic și invită la redefinirea rolului medicului în viața pacientului prin creșterea informării și responsabilității pacienților cu privire la propria sănătate.
Disclaimer
Seria din care acest articol face parte oferă o perspectivă subiectivă și informații personale despre tratamente alternative și complementare, fără a pretinde valoare științifică sau medicală certificată. Autorul nu este calificat în vreun domeniu medical, nu a urmat un tratament în scopul realizării unui studiu de caz sau a unui material promoțional și nu a fost remunerat pentru acest material. Acest material nu are avizul sau recomandarea vreunui medic sau specialist medical, neavând ca scop furnizarea de sfaturi medicale calificate. Cititorii sunt îndemnați să-și realizeze propriile cercetări și să se consulte cu specialiști pentru o opinie avizată. Informațiile din articole au caracter educativ și informativ și nu înlocuiesc sfatul medical profesionist, diagnosticul sau tratamentul. Se recomandă consultarea unui specialist calificat pentru orice întrebări referitoare la starea de sănătate specifică a unui pacient. Seria de articole nu susține sau recomandă teste medicale, servicii, proceduri sau opinii specifice și se bazează pe cunoștințele disponibile autorului la data redactării. Cititorii sunt avertizați să nu neglijeze sfatul medical profesionist din cauza informațiilor prezentate și să își asume răspunderea și responsabilitatea pentru deciziile legate de sănătate. Estimările exprimate în articol pot varia în funcție de istoricul medical și condițiile individuale. Se subliniază că anumite condiții medicale preexistente pentru un pacient pot influența utilizarea anumitor substanțe menționate în articol. Orice îmbunătățiri ale stării de sănătate se recomandă a fi documentate clinic, iar monitorizarea tratamentului merită efectuată sub supravegherea medicului. Cititorii sunt de acord să elibereze autorul și publicistul de orice pretenție sau răspundere legată de deciziile luate în baza informațiilor furnizate. Se recomandă consultarea unui medic înainte de utilizarea tratamentelor alternative.
Text Copyright © Marcus Victor Grant 2023-prezent, toate drepturile rezervate. Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.
Marcus Victor Grant (consultant și trainer în învățare eficientă-citire rapidă, memorare, concentrare, productivitate, modelare NLP), consilier în carieră, Global Career Development Facilitator și cofondator al Asociaţiei Române de Coaching
Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru
Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024
[…] Vindecare „en gros” vs „medicină en detail” (Integral). Concluzii personale […]