Acasă Headhunting - Resurse Umane (Human Resources) Well-being-ul angajaților, o prioritate în 2024. „Corporate Well-being Award” – gala companiilor...

Well-being-ul angajaților, o prioritate în 2024. „Corporate Well-being Award” – gala companiilor implicate în viața echilibrată a angajaților

419
0

La aniversarea a 20 de ani pe piață, Dynamic HR anunță „Corporate Well-being Award”, gala companiilor implicate în viața echilibrată a angajaților, pe 14 mai 2024

  • 62% dintre angajații români răspund la e-mail-uri sau se preocupă de problemele de serviciu până la doar două ore înainte de culcare
  • 60% nu au un somn odihnitor în fiecare noapte
  • jumătate (47%) dintre angajați raportează un număr semnificativ de ore de lucru suplimentar

În 2024, accentul pus pe sănătatea și starea de bine a angajaților se vor impune ca priorități esențiale pentru orice organizație modernă. Conform statisticilor companiei de training și coaching Dynamic HR din perioada ianuarie 2022-iunie 2023, pe un eșantion de 2551 angajați din mediul privat, rezultă nevoia imperioasă a implementării unei strategii de well-being eficiente pentru angajați. Conform datelor, 60% dintre respondenți nu beneficiază de un somn odihnitor în fiecare noapte, ceea ce le pune în pericol atât sănătatea fizică, cât și pe cea mintală.

Mai îngrijorător este faptul că 62% dintre angajați răspund la e-mail-uri sau se preocupă de problemele de serviciu până la doar două ore înainte de culcare, ceea ce sugerează o dificultate crescută în separarea vieții profesionale de cea personală. Această tendință se reflectă și în statisticile care indică faptul că 50% dintre respondenți reușesc rareori să mențină un echilibru între cele două sfere ale vieții. În plus, aproape jumătate (47%) dintre angajați raportează un număr semnificativ de ore de lucru suplimentar, ceea ce nu doar că limitează timpul disponibil pentru relaxare și activități personale, dar crește și riscul de epuizare profesională și probleme de sănătate.

Este timpul ca organizațiile să acționeze. Prin adoptarea unor măsuri proactive de susținere a sănătății mintale și fizice a angajaților, companiile nu doar că își vor îmbunătăți performanța, dar vor contribui și la o schimbare pozitivă în cultura muncii. O forță de muncă fericită și sănătoasă este nu doar un ideal, ci o necesitate strategică pentru succesul pe termen lung. În acest context, compania de servicii de resurse umane Dynamic HR, prima din România care a susținut cursuri de well-being în mediul B2B, începând cu anul 2010, anunță organizarea galei „Corporate Well-being Award”, eveniment de referință care se va desfășura în 14 mai 2024 și care își propune să recunoască și să celebreze cele mai bune practici de well-being din mediul de afaceri.

„Rezultatele instrumentului nostru de evaluare a nivelului de stres din organizații, Stress Index, nu arată doar cifre, ci reflectă realități umane cu consecințe profunde asupra productivității, satisfacției în muncă și, mai presus de toate, a stării individuale de bine. Ele semnalează o nevoie critică pentru companii de a reconsidera și a implementa strategii de well-being eficiente, care să îi sprijine pe angajați nu numai în atingerea obiectivelor profesionale, dar și în menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Am fost, în ultimii 20 de ani, alături de zeci de companii și sute de angajați și am putut să observăm o creștere semnificativă a importanței well-being-ului în mediul de lucru din România. Tot mai mulți angajatori încep să înțeleagă că fericirea și sănătatea echipelor lor sunt fundamentale pentru succesul pe termen lung și pentru crearea unei culturi organizaționale pozitive, orientată spre adaptare și evoluție. A crescut numărul programelor strategice, pe termen lung, al căror nucleu este componenta dedicată stării de bine și, în același timp, și al solicitărilor punctuale de workshop-uri cu anumite ocazii sau cu obiective clare, care măsoară sănătatea emoțională a angajaților, pe baza cărora s-au creat intervenții customizate, care au avut impact și au influențat indicatori concreți”, spune Simona Nicolaescu, well-being visionary, Business Owner Dynamic HR.

Gala „Corporate Well-being Award” își propune să fie o platformă dedicată inovației și excelenței în domeniul resurselor umane, concentrându-se asupra strategiilor și inițiativelor care susțin sănătatea, fericirea și echilibrul în mediul de lucru. Cu o istorie de peste 13 ani în promovare a echilibrului între muncă și viață personală, evenimentul s-a desfășurat, pe parcursul a nouă ediții de până acum, sub denumirea „Gala Work-Life Balance”, fiind un punct de referință în industria resurselor umane. Printre companiile câștigătoare din anii anteriori se numără nume sonore precum Ikea, Holcim, Orange, HP și multe altele. Statisticile sunt impresionante:

  • 90 de proiecte premiate
  • 305 companii participante
  • Peste 630 de participanți
  • Mii de angajați care au beneficiat de programele de well-being recunoscute în cadrul evenimentului.

După o pauză de trei ani, impusă de pandemie, inițiativa revine în forță, sub numele „Corporate Well-being Award”, cu accent pe inovație și recunoașterea pionierilor în domeniul well-being-ului organizațional. Gala se va concentra pe studii de caz detaliate, oferite de companii, cu accent pe impactul programelor de well-being, discuții și noutăți aduse de specialiști de top din domeniu, precum și pe recunoașterea celor mai inovative și eficiente practici în această direcție.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați www.dynamichr.ro.

Notă. Prezentă pe piața din anul 2004, Dynamic HR este o firmă de training care ajută companiile în dezvoltarea angajaților, dezvoltarea competențelor și abilităților lor, astfel încât să se vadă diferența în indicatorii de performanță la nivel de business. Specializată în livrarea de servicii de resurse umane cu impact la nivelul performanței individuale și organizaționale, de la traininguri, programe de creșterea coeziunii de echipă până la programe de well-being de impact în starea fizică și emoțională. Este primul furnizor de servicii de well-being din anul 2010, și a dezvoltat o platformă online dedicată sănătății mintale, LifeFit.

Articole asociate

Interviu – Cristina Profeanu (Consultant Resurse Umane, Trainer și Coach autorizat în domeniul resurselor umane). Headhunting și rolul acestuia în recrutarea cadrelor superioare (de înalt nivel) în posturi de (mare) responsabilitate

Candidații preferați de către angajatorii români (Cristina Profeanu – Consultant Resurse Umane, Trainer și Coach autorizat în domeniul resurselor umane)

Cca o treime dintre dintre noii angajați părăsesc compania din lipsa „proceselor de integrare” (Cristina Profeanu – Consultant Resurse Umane, Trainer și Coach autorizat în domeniul resurselor umane)

Nota redacției

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Din Pomerania de Vest la Lună – O rememorare printre ruine (Corespondenţă de la Axel Riwe din Anklam – Germania)

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Conferința națională a detectivilor din România. Forum de consultări și dezbateri privind necesitatea modificării Legii 329/2003 privind activitatea detectivilor privați (particulari). Gala „Sfântul Nicolae” 2023 (Ediția a 17-a)

In memoriam Profesorul – sociolog Ion Iordăchel. „Civitas Innocentiae” în „Lumea 2” a marelui intelectual Grid Modorcea, (neo)Comunismul, Libertatea „sub sechestru electronic” cu ajutorul sistemelor de navigație prin sateliți în cadrul structurilor inter-, pluri și transdidciplinare ale Noii Ordini mondiale. „Societatea ordonată” și cuantificarea stărilor psihice și psihologice ale „omului – matrice” („atom – social”, „robot – uman”)

In memoriam Acad. Prof. Paul Popescu – Neveanu. Psiho(socilogia) matematică – aplicații la studiul comportamentului infracțional criminal [Mathematical psycho(sociology) – applications to the study of criminal behavior/Psycho(sociologie) mathématique – applications à l’étude du comportement criminel]

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra