Acasă Eveniment istoric comememorativ OmFest 2023 (Ediția a 5-a) cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului (cu...

OmFest 2023 (Ediția a 5-a) cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului (cu Jurnalul Bucureștiului)

UNHCR logo

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a fost înfiinţat pe 14 decembrie 1950 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Agenţia este mandatată să conducă şi să coordoneze operaţiuni internaţionale pentru protecţia refugiaţilor. Scopul său principal este acela de a apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor. Luptă pentru a se asigura că toată lumea îşi poate exercia dreptul de a solicita azil şi de a găsi refugiu într-un alt stat, cu opţiunea de a se reîntoarce acasă voluntar, de a se integra local sau de a se restabili într-o altă ţară. De asemenea, UNHCR are şi un mandat pentru a ajuta oamenii fără cetăţenie (apatrizii), iar începând cu anul 1950, acesta a ajutat zeci de milioane de oameni să-şi reia viaţa cu demnitate. Astăzi, peste 9,300 de angajaţi, în peste 123 de ţări continuă să ajute aproximativ 43,8 milioane de refugiați, strămutați intern și apatrizi din întreaga lume.

Masacrul la frontierele Uniunii Europene, „abatoarele” umane și „drumul oaselor” pe teritoriul ei. Victimele filierelor tentaculare de (i)migrație clandestină prin enclavele spaniole din Maroc (Ceuta și Melilla), respectiv, prin axa centrală hispano – italiană Canare – Lampedusa (Corespondență din Canare-Lampedusa – prof. dr. Thomas CSINTA)

https://www.jurnalul-bucurestiului.ro/guantanamito-in-spatele-barajelor-inumane-ale-uniunii-europene-si-ale-spatiului-schengen/

Calul Troian în Conjectura lui Grumberg! News sau Fake news? (Corespondență din Magreb – prof. dr. Thomas CSINTA)

Fără milă, fără sentimente, cu sânge rece, în slujba Republicii Franceze (Corespondență din Franța – prof. dr. Thomas CSINTA)

Rolul „negativ” al migratiei internationale! (Corespondență din Maroc – prof. dr. Thomas CSINTA)

Nota redacției. Ziua Mondială a Refugiatului este o zi internațională desemnată de Organizația Națiunilor Unite pentru a onora toți refugiații de pe glob. În fiecare an, pe 20 iunie, celebrează puterea și curajul milioanelor de oameni care au fost nevoiți să fugă din țara lor pentru a scăpa de conflict sau persecuție. Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru crește gradul de empatie și înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă în reconstruirea vieții. Aceasta atrage atentia asupra drepturilor, nevoilor și visurilor refugiaților, contribuind la mobilizarea voinței și resurselor politice, astfel încât refugiații să și prospere, nu doar să supraviețuiască. Deși este important să protejăm și să îmbunătățim viața refugiaților în fiecare zi, zilele internaționale, cum ar fi Ziua Mondială a Refugiatului, ajută la concentrarea atenției globale asupra situației persoanelor care fug de conflict sau persecuție. Multe activități desfășurate de Ziua Mondială a Refugiaților creează oportunități pentru sprijinirea refugiaților. În fiecare an, Ziua Mondială a Refugiatului este marcată de o mulțime de evenimente, în multe țări de pe glob, în ​​sprijinul refugiaților. Aceste activități sunt create de sau implică refugiați, autorități guvenamentale, comunități gazdă, companii, celebrități, oameni de știință și publicul larg. Pe această pagină puteți afla care sunt activitățile UNHCR și ale partenerilor săi, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2020 în România.

OmFest 2023 debutează pe 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului. La fel ca în fiecare an, acesta își propune să conecteze cât mai multe comunități (etnice, religioase, sociale și nu numai) din București prin activități artistice. În prima zi vom prezenta în premieră videoclipul celei mai noi piese realizată de Emaa (Emanuela Alexa) împreună cu copii refugiați, iar programul festivalului mai conține proiecții de film, concerte, ateliere și dialoguri culturale între refugiați, migranți și publicul bucureștean. Vom celebra comunitatea ca sursă a conexiunii sociale și a sentimentului de apartenență. Conectarea cu ceilalți și învățarea despre sărbătorile și tradițiile lor culturale sunt o parte importantă a dezvoltării înțelegerii interculturale. Cu ocazia OmFest dorim să oferim oportunități pentru noi toți de a afla despre diferitele credințe, religii și obiceiuri celebrate de copiii și adulții care au găsit în București o nouă casă. Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Program activități

Marți, 20 Iunie 2023 – Locație: Manasia Hub

Miercuri, 21 Iunie 2023 – Locație: Manasia Hub

Joi, 22 Iunie 2023

Organizator: Asociația ActivRandom. Partenerii ediției din acest an: Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), Agenția ONU pentru Refugiați în România (UNHCR), Global Records, topictureastory, Asociația Copacul cu fapte bune, Independența Film, Cinemateca Eforie, Asociația Acsis, REPER București, Kiss FM România

Nota redacției

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)